FIFA-præsident får hug på sociale medier efter teaser for nyt fodboldspil

FIFA-præsident får hug på sociale medier efter teaser for nyt fodboldspil
'FIFA 23'. (Foto: PR)

‘FIFA’-serien er ved at være fortid, når EA i år dropper den ikoniske titel til fordel for ‘EA Sports FC’.

Afsløringen af navneskiftet skete sidste forår, hvilket ikke faldt i god jord hos FIFA-præsident Gianni Infantino, som lovede, at fodboldforbundet ville skabe deres egen konkurrent til det populære fodboldspil.

Planerne blev endnu en gang bekræftet ved en pressekonference i denne uge, da Infantino understregede, at »det nye FIFA-spil, ‘FIFA 25’, 26, 27 og så videre – bliver det bedste espil for enhver pige og drenge, og vi har snart flere detaljer om dette«.

Udmeldingen er blevet modtaget med sarkastiske jokes, der ikke så meget bider fast i, hvad Infantino siger, men mere hvordan han siger det.

Det er især hans ordvalg af ‘espil’, der har fået folk online til at studse lidt over, hvor meget Infantino og FIFA overhovedet aner om spil.

Faktisk lader der ikke til at være de store forventninger til, at FIFA’s eget spil kan konkurrere med ‘EA Sports FC’.

Det kommer til udtryk i de ironiske billeder af old school-spil med knap så imponerende grafik, hvilket mest af alt nok er en forventning om, at FIFA’s ‘espil’ er dødsdømt fra starten af.

En anden bruger påpeger, at det ikke er første gang i historien, at et populært fodboldspil skal deles mellem to firmaer.

Det skete også i starten af 00’erne, hvor Sports Interactive besluttede sig for at udvikle ‘Football Manager’ i stedet for at fortsætte med ‘Championship Manager’, som de havde stået bag sammen med Eidos Interactive.

Trækket blev en kæmpe succes for ‘Football Manager’, der i dag opfattes som den bedste managersimulator, imens ‘Championship Manager’ trak stikket efter seriens sidste udgivelse i 2009.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af