USA sagsøger Google

USA sagsøger Google
Googles søgemaskine er fokus for anklagerne fra den amerikanske stat.

Det amerikanske justitsministerium har rejst tiltalte mod Google i en sag, der forventes at blive en af de største mod en techgigant i nyere tid.

Sagen omhandler Googles søgemaskine, hvor anklagerne mener, at Google efterhånden har et så stærkt monopol, at det skaber unfair omstændigheder for både forbrugere og konkurrenter.

Søgsmålet er todelt og fokuserer først og fremmest på, at forbrugerne ikke kan benytte sig af alternativer uden forringede betingelser, imens konkurrenter på ingen måde kan tage kampen op mod giganten.

»Amerikanske forbrugere er tvunget til at acceptere Googles politikker, privatlivsbetingelser og brug af personlig data; og nye firmaer med innovative forretningsmodeller kan ikke bryde ud af Googles skygge«, lyder det i anklageskriftet (via The Verge).

Den anden del af søgsmålet tager kampen op mod de annoncebaserede søgeresultater, som altid dukker op, når man foretager en søgning.

Google har afvist alle anklager. I en udtalelse går de derimod til modangreb og kalder søgsmålet »yderst mangelfuldt«:

»Folk bruger Google, fordi de vælger at bruge det, ikke fordi de tvinges til det, eller fordi de ikke kan finde alternativer«, skriver Google.

Samtidig fremhæver Google, at man nemt kan skifte søgemaskine på enheder som for eksempel iPhone. Faktisk har de lavet en guide til stort set alle enheder, hvilket virker bizart at skulle vise, hvis det er så nemt at finde og vælge alternativer.

Techgiganterne er kommet under voldsomt pres i USA den seneste tid. Senest da en rapport fra demokratiske politikere opfordrede den amerikanske kongres til at bryde firmaer som netop Google og Apple op på grund af deres monopolstatus.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af