LaKeith Stanfield undskylder efter antisemitisk debat på Clubhouse: »Jeg fordømmer hate speech«

LaKeith Stanfield undskylder efter antisemitisk debat på Clubhouse: »Jeg fordømmer hate speech«
Lakeith Stanfield blev nomineret til en Oscar i kategorien for bedste mandlige birolle sammen med kollegaen Daniel Kaluuya for 'Judas and the Black Messiah'. (Foto: Neilson Barnard/Getty Images)

Den Oscar-nominerede skuespiller LaKeith Stanfield (’Judas and the Black Messiah’) er havnet i lidt af en shitstorm, efter at han i onsdags var tilstede i et chatrum på appen Clubhouse, hvor den kontroversielle Nation of Islam-leader Louis Farrakhan og hans synspunkter blev diskuteret.

Chatrummet havde navnet ’Someone Ended the Room About Farrakhan’ og her blev der både plads til ros af Adolf Hitler og flere konspirationsteorier om det jødiske folk, som værende i spidsen for slavehandlen samt sammenligninger mellem dem og termitter.

Stanfield har siden været på Instagram og undskylde for hændelsen. Han nægter samtidig, at han på nogen måde er antisemit:

»Forleden gik jeg ind i et chatrum på Clubhouse, som handlede om Louis Farrakhans lærdom. Da rummets deltagere fik øje på mig, blev jeg hurtigt gjort til moderator. På et tidspunkt tog diskussionen en negativ drejning, da adskillige brugere kom med afskyelige antisemitiske statements, og på det tidspunkt burde jeg enten have lukket diskussionen eller forladt den«, siger skuespilleren.

Han fortsætter i sit opslag:

»Jeg fordømmer hate speech og alle former for diskriminerende synspunkter. Jeg undskylder ubetinget for det, som foregik i det chatrum, og for at min tilstedeværelse skabte en platform til hate speech. Jeg er ikke antisemit, og jeg accepterer heller ikke nogen af de synspunkter, der blev diskuteret i det chatrum«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Torsdag, altså dagen efter hændelsen, gæstede Stanfield et andet Clubhouse-chatrum, der blev modereret af jødiske undervisere, og her indrømmede han også, at diskussionen dagen forinden blev afsporet:

»Det har været nogle sindssyge 48 timer. Jeg har været i en række chatrum, hvor en masse ting er blevet diskuteret og talt om, en masse følelsesladede ting. Det har været meget oplysende og interessant – jeg vidste egentlig ikke, at denne debat om identitet og judaisme i jødedommen eksisterede, og hvor mange fortolkninger der er af forskellige ting, hvad end det er om religion eller etnoreligion (…)«.

Stanfield har i alt 79.000 følgere på Clubhouse, der førhen er blevet kritiseret for ikke at moderere hate speech.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af