En anonym gruppe er begyndt at jagte racister og pædofile på TikTok

En anonym gruppe er begyndt at jagte racister og pædofile på TikTok
The Great LonDini. (Foto: The Great LonDini/YouTube)

En gruppe af anonyme personer, der går under navnet The Great LonDini, har startet deres egen form for selvtægt på tværs af sociale medier.

Gruppen optræder ofte som en enkelt person iført mørkt tøj og en maske i videoer på TikTok, Instagram og YouTube, der vækker minder om hackergruppen Anonymous.

I videoerne fremhæves krænkende og upassende kommentarer, hvorefter brugerne bag dem bliver afsløret – enten offentligt eller til personer i deres omgangskreds, heriblandt arbejde, skole og forældre.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

På The Great LonDinis hjemmeside skriver gruppen, at de er et »kollektiv bestående af white hat etiske hackere, der afslører folk, hvis formål er at gøre uskyldige fortræd på sociale medier«.

I et interview med BBC fortæller en talsmand, der kalder sig selv for Leo, at ham og andre startede gruppen sidste år, da en vens barn begik selvmord efter mobning på internettet.

Ifølge Leo gør sociale medier ikke nok for at stoppe chikane på deres platforme, og The Great LonDini har derfor taget sagen i egen hånd.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Siden da er deres aktivitet eksploderet med et primært fokus på TikTok, hvor brugere kan tagge The Great LonDini, hvis de støder på folk, der ytrer racistiske, pædofile eller andre diskriminerende kommentarer.

Selvtægten er dog ikke faldet i god jord hos TikTok, som jævnligt sletter gruppens profiler (lige nu er de i gang med deres tiende officielle konto og en backup), selvom de har over to millioner følgere.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af