Google anklager Apple for at mobbe unge til at vælge iPhone

Google anklager Apple for at mobbe unge til at vælge iPhone
iPhone. (Foto: Youssef Sarhan/Unsplash)

Skal man tro anklager fra Google, opildner Apple helt bevidst til mobning med deres iMessage-system, så unge forbrugere vælger iPhone frem for telefoner med Android.

Sådan lyder det i en artikel fra Wall Street Journal, der dykker ned i de 18 til 24-åriges valg af mobiltelefon.

Her viser det sig, at størstedelen vælger Apples iPhone for ikke at gå glip af gruppebeskeder og iMessage-specifikke funktioner som Memojis, ligesom den blå farve på beskeder mellem iPhone-ejere er blevet et statussymbol i sig selv.

Der er nemlig intet cool i at være afsenderen af de grønne beskeder, som iPhone-ejere modtager fra Android-brugere. Faktisk er det så kikset, at unge bevidst går efter iPhones for ikke at føle sig udstødt i vennegruppen, lyder det i artiklen.

På Twitter har Hiroshi Lockheimer, Googles vicepræsident for platforme og økosystemer, fulgt op på anklagerne ved at kritisere Apple i hårde vendinger for at udnytte de unges frygt for at føle sig udenfor.

Kampen for at være den foretrukne beskedtjeneste blandt unge har efterhånden eksisteret længe mellem Google og Apple.

Det har især været et problem for Google, der aldrig helt har knækket koden til en velfungerende platform for beskeder.

Som tech-mediet Ars Technicas Google-fokuserede journalist Ron Amadeo bemærker på Twitter, har tech-giganten således lanceret intet mindre end 13 forskellige besked-apps siden 2011.

Apple har derimod holdt sig til iMessage, der ligeledes så dagens lys i 2011.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af