Først tog Reddit kampen op mod Wall Street – nu vil de tjene tykt på krigen i Ukraine

Først tog Reddit kampen op mod Wall Street – nu vil de tjene tykt på krigen i Ukraine
WallStreetBets' ikoniske temabillede på Reddit. (Foto: WallStreetBets/Reddit)

Det er godt og vel et år siden, at Reddit-forummet WallStreetBets tog kampen op mod etablerede pengeinstitutioner og rystede den finansielle sektor i sin grundvold ved at manipulere aktiekurserne på firmaer som GameStop.

Siden er det kølet lidt af, men med konflikten mellem Rusland og Ukraine blusser nye spekulationer op, for hvordan kan man bedst tjene penge på krigen, der officielt brød ud i morges dansk tid?

Som VICE skriver, har der indledningsvis været stort fokus på oliepriserne, eftersom Rusland er storleverandør af olie til Europa.

Hvis der lukkes for leveringen grundet den europæiske støtte til Ukraine, kan konsekvensen være, at amerikanske oliefirmaer går en guldrandet periode i møde.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er netop dette scenarie, som Reddit-brugerne satser på. Ikke kun med råolie, men også andre aktier, hvor der spejdes efter hurtige penge med kortsigtede investeringer.

I en af de større tråde, der specifikt omhandler situationen i det østlige Europa, diskuteres der lystigt i oliepriser, indeksfonde og ikke mindst det russiske aktiemarked, som siden invasionen har været i frit fald.

Flere brugere efterspørger også firmaer, der gør sig i militærindustrien, og som kunne stå til en potentiel stor profit ved aftaler med det offentlige og autoriteterne i USA.

Diskussionerne resulterer lystigt i memes, både på Reddit og WallStreetBets-inspirerede memekontoer på Instagram, hvoraf flere af dem efterhånden bærer præg af bekymrede undertoner.

Det er vigtigt at understrege, at WallStreetBets (i hvert fald størstedelen af brugerne) ikke nødvendigvis håber på en altødelæggende og langvarig krig.

En stor del af kommentarerne går på meme-aspektet, som var med til at kaste Wall Street ud i kaos sidste år, efter Reddit-brugerne i fællesskab fik skudt udvalgte aktiepriser i vejret.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Samtidig viser en stigende mængde kommentarer, hvordan mange stadig forholder sig afventende til hele situationen. Som en bruger lettere ironisk skriver: »Så er det tid til at gå fra shorting til kapsler«.

Shorting er en bestemt form for aktiehandel, hvor man ‘låner’ sine aktier ud til en given pris og satser på, at de falder i værdi, så man kan købe dem tilbage til en lavere pris. Er differencen lig med profit, er det altså en fortjeneste, men stiger aktien derimod, taber man pengene.

Kapslerne i citatet er en reference til spilserien ‘Fallout’, hvor et hærget USA er blevet omdannet til en postapokalyptisk ødemark efter en altødelæggende atomkrig, og hvor flaskekapsler er blevet den primære valuta i de ressourcefattige omgivelser.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af