Fra Kate Bush til viral Vecna og Steves hår – her er nogle af de bedste memes fra ‘Stranger Things’

Fra Kate Bush til viral Vecna og Steves hår – her er nogle af de bedste memes fra ‘Stranger Things’
Millie Bobby Brown i 'Stranger Things' sæson 4. (Foto: Netflix)

Vi kan lige så godt indlede denne artikel med en disclaimer: Har du endnu ikke set sæson fire af ‘Stranger Things’, skal du stoppe her.

Seriøst. Massive spoilers for ‘Stranger Things’!

Okay, du er her stadig. Vi starter lige ud med en blid omgang spoilers uden kontekst til dig, der har forvildet dig ned forbi advarslen (eller dig, der tænker, at du godt lige kan læse lidt om serien, selvom du endnu ikke er helt færdig).

Nu vi har dét af vejen, kan vi glædeligt kaste os ud i en af de sjovere bivirkninger af den fjerde sæson om Eleven og vennerne i deres kamp mod den frygtede Mind Flayer og hans håndlangere.

For den seneste sæson tager netop afsæt i über-skurkens »femstjernede general«, som Dustin kalder Vecna – en Freddy Krueger-inspireret paranormal seriemorder, der slagter de unge indbyggere i Hawkins.

Men det, som serien langsomt afslører, er, at Vecna faktisk er selveste 001. Altså den allerførste forsøgsperson fra det eksperiment, som Eleven også stammer fra.

Et af Vecnas tricks var at hjemsøge sine ofres tanker og få dem til at se syner, inden han til sidst angreb dem, hvilket førte til svævende sagesløse kroppe.

Ét af de ofre blev hurtigt Max, en af seriens fremtrædende roller, der efter tabet af sin bror Billy i sidste sæson har kæmpet med en dyb sorg, som nu skulle håndteres.

Netop fortællingen om Max og ikke mindst Sadie Sinks præstation har trukket roser, især for afsnittet ‘Dear Billy’, hvor opgøret med Vecna kulminerer med en opløftende scene og naturligvis Kate Bush.

For Kate Bush har fået en gevaldig revival, heriblandt hos det yngre publikum, der har fået øjnene op for en af 80’ernes største bangers i form af den udødelige klassiker ‘Running Up That Hill’.

Og så er der naturligvis Steve, som endnu en gang er favoritten blandt de mere kåde fans, som åbenbart ikke kan få nok af hverken ham eller hans hår.

Vi kunne blive ved, men vi har travlt med at lytte til ‘Running Up That Hill’, hvis nu Vecna kigger forbi.

Anden del af ‘Stranger Things’ sæson fire får premiere på Netflix den 1. juli.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af