Nu kan du se piratkopierede film direkte på Twitter

Nu kan du se piratkopierede film direkte på Twitter
'Avatar: The Way of Water'. (Foto: PR)

Twitter har normalt et system, der tjekker for brud på ophavsret, når brugere uploader videoer, men de seneste ugers kaos lader til at have sat det ud af spil.

Flere profiler har i hvert fald travlt med at uploade hele film som ‘The Fast and the Furious: Tokyo Drift’ og ‘Avatar’ samt tv-serier som ‘Svampebob firkant’, skriver Forbes.

Eftersom tweets kun kan inkludere klip med en længde på maksimalt to minutter, er filmene spredt ud over op til 50 opslag, men ikke desto mindre har de været frit tilgængelige.

Når alt spiller, som det skal hos Twitter, tjekker deres system automatisk for ulovlige del af videoer og lydbidder, som ellers burde være beskyttet af ophavsret.

Men efter massefyringer og opsigelser har platformen været ramt af adskillige tekniske problemer, hvilket betyder, at copyright-processen er blevet bemandet af mennesker.

Det betyder, at tweets er blevet gennemgået manuelt, og de ansatte har ikke kunne hamle op med floden af film, som pludselig blev ulovlig delt.

Ifølge nogle brugere er de ligefrem blev mødt af opslag fra folk, de ikke følger, men som det sociale medies algoritme simpelthen har sendt videre ud i systemet.

Det ser dog ud til, at Twitter efterhånden er ved at få styr på problemet, da flere profiler, som er gået viralt med deres filmdeling, er blevet suspenderet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af