17 førstehåndsindtryk af den nytænkende, danske smartphone ID1

17 førstehåndsindtryk af den nytænkende, danske smartphone ID1

Vi har haft den danske smartphone ID1 fra firmaet ID2ME i hænderne et døgns tid og har gennemprøvet telefonens funktioner og testet dens performance. Her er vores umiddelbare indtryk lige fra hoften:

1. Allerede inden jeg åbner boksen, har jeg en god fornemmelse for idéen bag: Et nyt overlay til Android, der skal gøre navigering mellem apps lettere ved at placere dem i cirkulære kategorier, som man kan nå uden at skulle swipe, swipe, swipe, trykke, swipe trykke. Det er nytænkning. Spørgsmålet er, om det fungerer.

2. Den kommer i en lækker boks. Der er kræset for detaljen, hvilket som regel er et godt tegn. Boksens overflade er blød og glat at røre ved og i en fin sort/rød kontrast. Det er ikke en lige så tight pakning som eksempelvis en iPhone, men der er også gjort plads til et ekstra cover i kassen. God stil.

3. Selve telefonen er stilren og simpel med rundede sider udover i top og bund. Den ligger godt i hånden, omend den er en anelse glat at holde ved. Og så er jeg ikke så vild med ID2ME-logo på både for og bagside.

4. Kvaliteten er umiddelbart en smule under high-end smartphones i metal, men den virker dog stadig lige så let og elegant som mange andre konkurrenter i samme prisklasse.

5. Den går direkte til startsiden, når man tænder den. Der er ingen langvarig opsætningsvejledning, man skal igennem, før man kan bruges telefonen, som det ofte er med Android-smartphones og iPhones. Jeg havde nok forventet, at der ville være en form for customiseringsproces, (red.: det er der også på de normale modeller, mens denne testmodel har været igennem opsætningen) når de slår så hårdt på, at ID1 skal være personlig. Nå, hvordan virker navigeringen så?

6. Det er i grunden meget sjovt, at skøjte sådan rundt på en x/y-akse. Det er en væsentligt anden oplevelse end man er vant til og virker ret intuitivt.

7. Men det er også en meget fintfølende mekanisme, som man lige skal vænne sig til. Navigationsfeltet er lille, så man rykker langt med en lille fingerbevægelse. Det glipper nogle gange, og så skal man starte fra startsiden igen. Men omvendt savner man ikke at springe fra faneblad til faneblad og ind og ud af mapper for at finde apps.

8. Det er dejligt med brugbare præinstallerede apps som Instagram og Messenger. Hvor er Snapchat?

9. Selve navigationen føles ret intuitiv, mens andre elementer, såsom måden apps tilføjes til kategorier og alle de tomme pladser, der ligger i kategorierne, føles ikke så intuitive. Men det er vel også hele idéen at bryde med konventionerne.

ID2ME_ID1_Black_Front_display
Sådan ser en kategori ud på ID1.

 

10. Styresystemet er pænt og simpelt at kigge på. Men måske også en anelse kedeligt.

11. Så gælder det kameraet. Det fungerer fint, uden at være prangende.

12. Frontkameraet er til gengæld ikke det store at skrive hjem om. Det burde ID2ME opprioritere i fremtiden, når nu dele af deres unge målgruppe er glade for selfies.

13. Det er næsten en skam, der ikke er mere x/y-navigation. Når man er i en app eller inde i indstillinger, så føles styresystemet som enhver anden Android-smartphone.

14. Er det mine pølsefingre eller er tasterne en anelse svære at ramme? Hmm. Måske endnu en tilvænningssag.

15. Efter lang tids tung brug med spil og download er den blevet en anelse varm, men næsten umærkeligt.

16. En kæk lille detalje er funktionen Smart Wake (der ikke er unik for ID1, men passer dens øvrige logik godt), der lader brugeren indstille nogle koder til at åbne forskellige apps direkte fra standby-skærmen. For eksempel kan man tegne et c, så åbner kameraet, m så åbner musik-afspilleren.

17. Alt i alt et godt og sjovt førstehåndsindtryk af ID1, som jeg glæder mig til at teste til bunds de næste dage.

ID1 kan fåes hos Telia og i Elgiganten fra på torsdag d. 7. januar. Prisen ligger omkring 3.999 kroner.

ID1 er stillet til rådighed af ID2ME.

Læs også: Danske ID2ME gentænker smartphonen med simpelt, cirkulært styresystem

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af