Månedens gear og gadgets: Overflødighedshorn af glimrende smartphones og nye streaminghøjtalere

April har budt på et væld af nye gadgets lige fra streaminghøjtalere, hørebøffer og nye smartphones. Vi har samlet en god stak af de mest attraktive produkter, der har set dagens lys den seneste måned.
Månedens gear og gadgets: Overflødighedshorn af glimrende smartphones og nye streaminghøjtalere

ScarlettJ

1. Huawei P9

Huawei P9 vil give dig endnu mere i en smartphone, end du er vant til. Huawei har nemlig lavet et partnerskab med Leica omkring P9. Det betyder dog ikke, at der er Leica-linser i telefonen, men at Leica har været med til at udvikle de Huawei-producerede linser, kameraets UI og selve linse-setuppet.

Og det er netop det setup, der er spændende. Huawei har nemlig valgt at inkludere to 12 MP linser i telefonen: En normal RGB farve-linse og en monokrom-linse (der tager billeder i sort/hvid). Ifølge Huawei, skulle den ekstra monokrom-linse give bedre og mere dybdedetaljerede billeder – både med og uden farve.

Ud over det spændende kamera, kommer P9 også med specs, der placerer den i toppen inden for smartphones – en 5,2 tommer full HD skærm, 3 GB RAM, 3.000 mAh batteri og en octa-core processer.

Hvis du vil læse mere om P9 kan du læse vores test. Huawei P9 kan købes nu for ca. 4.000 kroner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. HTC 10

Med HTC 10 har HTC produceret en smartphone, der virkelig ligner et flagskib. Den er både godt og skidt. Den ligner en lækker telefon med lækkert design og lækkert indmad. Til gengæld ligner den de fleste andre flagskibe på markedet lige nu. Den er lavet af aluminium hele vejen rundt, med runde hjørner og kanter og en fingerscanner i hjem-knappen.

Den har en 5,2 tommer stor quad HD eller 1440p skærm. Det er samme opløsning som på Samsungs nye S7, og den ser rigtig godt ud. Det bagudvendte kamera er på 12 MP, ligesom alle de andre high-end smartphones.

Inde i 10 sidder den lynhurtige Snapdragon 820-processor, og så har den 4 GB RAM. HTC 10 er med helt oppe i toppen her. Den kommer med 32 GB intern lagerplads, og det er muligt at udvide med et microSD kort – tak HTC. Også kameraet er med helt i toppen. Til at drive det hele har HTC sat et 3.000 mAh batteri i, og det kan lades lynhurtigt ved hjælp af den USB-C port, der sidder i bunden.

På papiret er HTC 10 med helt i toppen (og anmeldelserne har været ovenud begejstrede), og vi glæder os til at se, om den kan leve op til alle de andre fede smartphones, der skyder op rundt omkring. Den kan forudbestilles på HTC’s website nu for ca. 5.900 kroner.

3. iPhone SE

Mange var trætte af den store skærm Apple satte i iPhone 6, og overvejede ikke engang den enorme skærm, de satte i iPhone 6 Plus. Derfor har Apple nu valgt at lave iPhone SE til de forbrugere, der ønsker sig den vante skærmstørrelse på fire tommer, som først var at finde i iPhone 5.

SE står for Special Edition, men faktisk er designet næsten identisk med den næsten fire år gamle iPhone 5. Selvom det er gammelt, er det ikke nødvendigvis dårligt. Mange var vilde med iPhone 5-designet, og med den nye iPhone SE har Apple formået at minimere specifikationerne i en iPhone 6, så den passer ind i den lille iPhone SE. Du kan læse vores samlede test her.

Ud over at være lille i størrelsen, er iPhone SE også lille i prisen. Det er nemlig Apples billigste iPhone ved debuten til dato. Den kan købes nu på Apples website fra kun 3.699 kroner. Det er billigt for en iPhone.

4. MacBook 2016

Apple har netop lanceret en opdateret version af deres mindste bærbar: MacBook. Med den opdaterede version kommer MacBook nu, som næsten alt andet tech i disse dage, i en lyserød version – eller rosaguld, som Apple har valgt at kalde farven på de prinsesseslot-farvede produkter. Ud over at være tilgængelig i lyserød, er der kun meget få synlige forandringer på den opdaterede MacBook, så som at hele laptoppen er udført i aluminium – også hængslerne. Det kunne have været fedt at se en ekstra USB-C indgang, men pyt.

Det er svært at kalde den opdaterede MacBook for en ny generation MacBook, da der ikke er sket ret store ændringer. Det eneste nye i MacBook er nemlig Intels 6. generation Core M processor. Den kommer i to versioner. En 1,1 GHz m3-processor, der kan boostes op til 2,2 GHz, og for lidt ekstra cash kan du nu få en 1,2 GHz m5 processor, der kan boostes helt op til 2,7 GHz. Der er en ret god opdatering, og måske noget, der kan ændre meningen hos nogle af skeptikerne af den første version MacBook.

Du kan købe den opdaterede MacBook på Apples site for enten 11.299 kroner eller 13.999 kroner. For de ekstra penge får du både bedre processor og mere lagerplads.

Vizio

5. Vizio SmartCast-højtalere

Vizio går i kødet på Sonos med deres nye SmartCast-lineup af højtalere. Der er en række nye højtalere, som vi også ser det hos Sonos. En lille 360 gradershøjtaler i stil med Sonos Play 1 og en større boghylde-højtaler.

Det, der er rigtig smart ved Vizio’s nye familie af højtalere, er, at de streamer ved hjælp af Google Cast. Det betyder, at du kan streame musik direkte fra din Spotify-app eller enhver anden app med Google Cast integreret. Skulle du være uheldig at gøre brug af en tjeneste, hvor Google Cast endnu ikke er integreret (Apple Music), så er der selvfølgelig mulighed for at streame over Bluetooth. Det er rigtig smart, så vi slipper for at have en ekstra app med indviklet interface, bare for at bruge vores højtalere. Nu er vi bare spændte på, hvordan de lyder.

Desværre har vi hverken fået pris eller lanceringsdato endnu, men Vizio har lovet, at vi kan købe deres nye højtaler-familie i løbet af 2016. I og med højtalerne blev præsenteret i marts bliver det forhåbentlig henover sommeren.

SamsungGearS23GEurope

6. Samsung Gear S2 3G

Samsung Gear S2 3G er en opdateret version af Samsung Gear 2, og som du måske har gættet, har det nu 3G indbygget. De fleste smartwatches, som du kender i dag, Apple Watch, Pebble osv., er i virkeligheden ikke særlig kloge devices. De har alle brug for en smartphone for at være smart.

Med Gear S2 3G varsler Samsung en fremtid, hvor smartwatches kan blive et selvstændigt device. Med et indbygget eSIM-kort kan det foretage og modtage opkald, sende SMSer og gå på nettet direkte. Alt sammen uden at være forbundet til din smartphone på nogen som helst måde. Samsung Gear S2 er ét af de første smartwatches, der gør det.

Det er spændende at se, om smartwatches kan bære at stå på egne ben, eller om det i virkeligheden er for underligt at snakke ned i sit ur. Vi glæder os i hvert fald til at se, hvad Samsung Gear S2 3G kan, og hvad det vil gøre ved fremtidige smartwatches.

Vi har endnu ikke en dato for dansk lancering, men uret skulle komme på det hjemlige marked i første halvår af 2016, så inden for de næste par måneder. Prisen vil blive ca. 3.500 kroner.

a1_introduction_s1

7. Beoplay A1

Bang & Olufsen har netop lanceret en ny transportabel streaming-højtaler, og ved første øjekast har de endnu engang formået at kreere et smukt lille stykke tech.

Beoplay A1 er den mindste streaming-højtaler fra B&O til dato, men denne gang har de tænkt videre end bare streaming af musik. Beoplay A1 kan nemlig bruges som mødehøjtaler, så den kan bruges til håndfri tale. Det er smart tænkt, og noget der kunne være rigtig fedt at have i f.eks. sit køkken, så man kan tale i telefon, mens man laver mad.

Højtaleren er udført i aluminium og har en læderstrop til ophæng og transport – endnu engang et lækkert design fra B&O. Den er udstyret med et 2200 mAh batteri, som eftersigende skulle kunne spille musik i op til 24 timer ved moderat lydstyrke. Det er imponerende med et så lille batteri, som kun tager 2,5 time at lade op gennem USB-C porten. Du streamer trådløst over Bluetooth, men skulle du have brug for analog tilslutning, er Beoplay A1 også udstyret med en 3,5 mm mini-jack indgang.

Beoplay A1 kan købes på B&Os website og koster 1.999 kroner.

Technics700

8. Technics EAH-T700

Firmaet bag de legendariske turntables har lanceret et sæt høretelefoner, der lover en unik lydoplevelse for de allermest krævende brugere. De er optimeret til at gengive hele lydbilledet fra det allerdybeste til det allermest højfrekvente, så man får hele oplevelsen med fra de nye, højopløste lydkilder. Designet er unikt og sikrer ifølge Technics, at lyden afspilles i den rigtige retning i forhold til dine øregange.

I materialevalg og udformning ser høretelefonerne virkeligt gennemførte ud, hvilket ofte også er et godt tegn i forhold til lydoplevelsen.

Bøfferne er til salg nu hos udvalgte forhandlere, som du kan finde på Technics’ website.

Læs også: Månedens gear og gadgets: Trådløse bøffer, perfekt løbegadget og glimrende begynder-pladespiller

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af