Test: Huawei Mate 9 Pro vinder på et sublimt kamera og slankende design

Test: Huawei Mate 9 Pro vinder på et sublimt kamera og slankende design

Selvom det ikke er længe siden at Huawei præsenterede Mate 9, er de altså nu klar med storebroren, Huawei Mate 9 Pro. Det er et flagskib, hvor der ikke er sparet på noget, og en værdig konkurrent til resten af smartphone-markedet lige nu. Selv kalder Huawei den for deres hidtil største satsning i Norden, og den skiller sig da også mærkbart ud fra andre Huawei-modeller.

Vi har haft Mate 9 Pro i hænderne i et par uger og tester her, om den lever op til de høje forventninger.

Huawei-Mate-9-3

Indmad

Huawei Mate 9 Pro er med helt oppe i toppen, når vi snakker hardware. Den kommer med en 5,5 tommer AMOLED 2K-skærm, der med sine 538 pixel per tomme virkelig er flot at se på. Bag skærmen sidder hele 6 GB RAM, den nyeste Kirin 960 octa-core processor og 128 GB lagerplads. Huawei har fået plads til et 4.000 mAh batteri, og det gør et virkelig godt stykke arbejde. En helt almindelig dag slutter ofte med ca. 60 procent strøm tilbage på telefonen – og ja, det er inkl. Pokémon GO. I langt de fleste tilfælde, vil Mate 9 Pro godt kunne klare to dage uden opladning, som for øvrigt sker gennem en USB-C indgang i bunden.

Takket være den hurtige processor, fungerer alt på Mate 9 Pro helt flydende og uden lag. Faktisk har jeg ikke oplevet at nogle apps er crashet, eller at telefonen har måtte genstarte sig selv. Det rapporteres ellers ofte som en hyppig frustration på Android-telefoner, men med Mate 9 Pro er der ingen slinger i valsen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Netop det, at Mate 9 Pro fungerer helt flydende, er noget Huawei har lagt ekstra vægt på. Mate 9 Pro kommer nemlig med den seneste version af deres Android skin, EMUI 5.0, som er bygget over den seneste version af Android – Android 7.0 Nougat. Indbygget i EMUI 5.0 er noget, som Huawei selv kalder for ’Non-Aging Performance Lifetime Fluency’. Det er et tech-udtryk for, at Mate 9 Pro ikke bliver langsom med tiden. Ved hjælp af machine learning allokerer Mate 9 Pro nemlig selv hukommelse til de funktioner, som har brug for det netop nu.

Generelt er EMUI 5.0 rigtig fint at bruge, og det er fedt at Huawei har lagt vægt på, at det skal være nemt at navigere rundt i menuerne. Med EMUI 5.0 kan du nemlig tilgå 90 procent af alle funktionerne i telefonen med tre klik eller mindre. Designet er selvfølgelig smag og behag, men bryder man sig ikke om Huaweis software-design, så skulle jeg hilse at sige, at andre launchere kører rigtig fint på Mate 9 Pro også. Der er draget inspiration fra Apples iOS, og de småting, f.eks. stavefejl, som vi før har set, ser ud til at være rettet op på.

HuaweiMate9Pro-1

Design

Huawei Mate 9 Pro kommer i grå og guld, og selvom jeg ikke er vild med det børstede stål-look på bagsiden, så er jeg virkelig imponeret over, hvad Huawei har formået med Mate 9 Pros design.

Det er svært ikke at nævne Samsung Galaxy Note 7, når man kigger på Mate 9 Pro. Selvom selve skærmen ikke er buet som på Note 7, så buer glasset ned i begge sider. Note 7 blev af mange rost, som værende det bedste smartphone-design til dato, og det er tydeligt at Huawei har hørt efter. De buede kanter ser for det første rigtig godt ud, og sammen med de buede kanter bagpå, føles Mate 9 Pro virkelig godt i hånden. Huawei siger, at den føles som værende fire millimeter tyk. Om det er netop fire millimeter (den reelle tykkelse er 7,5 millimeter) ved jeg ikke, men den føles meget tynd. Dog uden, at den bliver svær at holde fast på, som f.eks. iPhone har fået kritik for.

I bunden af telefonen sidder den lynhurtige fingerscanner, indbygget i hjem-knappen, som egentlig ikke er en knap. Det er et-touch-følsomt område, der minder meget om iPhones seneste hjem-knap, dog uden haptic feedback. I stedet er det den helt normale vibrator, der giver en lille vibration hver gang du trykker på ”knappen”.

Jeg synes ikke, at den fungerer ret godt. Jeg får f.eks. ikke lov til at vække telefonen og se klokken eller notifikationer, uden at låse telefonen op. Dette kræver et tryk på tænd/sluk-knappen på siden af telefonen. Navigationstasterne er også touch-knapper, og igen er det ikke de bedste, jeg har prøvet. Ofte må jeg trykke flere gange, før det lykkes at ramme det lille område som er touch-følsomt.

En ting, som dog er fedt, er, at navigationstasterne ikke har Tilbage og Skuffe-symboler, som der normalt er på Android-telefoner, men er i stedet bare runde prikker. Det betyder, at du selv kan bestemme, hvilken side, du ønsker hvad i. Det er rigtig fedt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kameraet

Mate 9 Pro har et helt udmærket 8 MP-frontkamera, men det er det bagudvendte kamera, som virkelig gør Mate 9 Pro interessant. Faktisk er det to kameraer. Der sidder nemlig et almindeligt 12 MP kamera og et 20 MP monokromt (sort/hvid) kamera.

Ud over at kunne tage sort/hvid-billeder, så kan det monokrome kamera fange mange flere detaljer, end det normale 12 MP kamera kan. Det betyder blandt andet, at du får skarpere billeder, men også, at du kan skifte fokus efter at billedet er taget. Det fungerer virkelig godt, og det betyder at dine billeder stort set altid bliver gode. Er fokus ikke helt, hvor det skal være, så kan du efterfølgende rette det til med et enkelt tryk.

Fotoeksempler:

IMG_20161204_161056
(Foto: Christian Ellegaard Andersen)
IMG_20161206_182051
(Foto: Christian Ellegaard Andersen)
IMG_20161210_150129
(Foto: Christian Ellegaard Andersen)
IMG_20161210_152346
(Foto: Christian Ellegaard Andersen)
Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tester @huawei #mate9pro kamera

En video slået op af Christian Ellegaard Andersen (@chreand) den

Kamera-appen er hurtig og nem at navigerer rundt i, og der er også et professionel-mode, som giver dig mulighed for at rode med en masse indstillinger, som ellers sjældent er tilgængelige på smartphones.

Endelig vurdering

Huawei har virkelig gjort et godt stykke arbejde med Mate 9 Pro. Det er en high-end telefon hele vejen igennem, og der er ikke meget at kritisere. Jeg har prøvet en lang række forskellige modeller det seneste år, og Mate 9 Pro er utvivlsomt en af de bedste smartphones 2016 har kunnet præstere.

Huawei har tidligere været kendt for sine relativt lave priser, men med Mate 9 Pro, satser Huawei også på prisen. Mate 9 Pro er nemlig en high-end smartphone med et high-end prisskilt. Den koster ca. 6.000 kroner, men står så også som knivskarp konkurrente over for Samsung og Apple.


Køb den, hvis du…
+ Ønsker en af de bedste smartphones på markedet lige nu
+ Har brug for lang tids batterilevetid
+ Sætter pris på et rigtig godt kamera

Køb den ikke, hvis du…
– Vil have en billig telefon
– Vil have en fysisk hjem-knap

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af