Guide: Det bedste til herrerne fra de danske efterårskollektioner

Kalenderen siger september, og det betyder, at butikkerne bugner med nyt efterårstøj. Vi har fundet det bedste fra de danske mærker til herrerne.

c8a13c8e4dc6275a67d4f8b63c16894c_h1460w980_crop
Wood Wood-dunjakke
Dunjakken er en gammel kending i vintergarderoben, og selv om den i nogle sæsoner har stået i skyggen af de klassiske uldfrakker, så er den nu tilbage som en af de største tendenser til herrerne. Det ved Wood Wood selvfølgelig godt, og det danske mærke står derfor klar med deres bud i støvet orange med høj hals og udvendige lommer, der sørger for lige dele funktionalitet og stil.
2.800 kroner hos Wood Wood.


Norse Project-trøje
Striber er aldrig en dårlig idé, for hvad enten de er vertikale, horisontale eller diagonale, så kan de altid give det minimalistiske et lille nøk opad. Norse Project har altid udmærket sig ved at mestre de rene linjer og de overraskende detaljer, hvilket denne trøje beviser, selv om den også leger med farverskalaer og bredden på striberne. Det giver et udtryk, der ikke larmer, men stadig fanger og fastholder opmærksomheden.
800 kroner hos Norse Projects.

T09032Cblue-side
Tonsure-skjorte
Siden Tonsure sidste år vandt Dansk Design Talent – Magasin Prisen, har den danske herretøjsduo haft vind i sejlene. For modebranchen fik pludselig øjnene op for en herretøjsæstetik, der giver det klassiske en særegen kant og frygtløst kombinerer kontrastende materialer og farver. Et eksempel er denne skjorte, hvor snittet er klassisk og genkendeligt, mens skjortens front er en kombination af blå bomuld og påsyet kludetæppelignende silkeprint. Anderledes, uventet og helt igennem cool.
1.715 kroner hos Tonsure.


Soulland-skjorte
Med en evne til at kombinere det klassiske med streetwear er det ingen overraskelse, at Soulland fortsætter med at vende konventionerne på hovedet og præsenterer et skjortedesign, der er helt sit eget. For i tidens moderne armygrønne nuance tilsat en hvid hætte, grov knaplukning og traditionelle manchetærmer demonstrerer Soulland originalitet, modernitet og humor.
960 kroner hos Soulland.

11401138_6691863_1000
Henrik Vibskov-strik
Og nu vi er ved de mærker, der har for vane at dreje det velkendte 180 grader, så kan vi ikke komme uden om multikunstneren Henrik Vibskov. Her til efteråret brillerer han blandt andet med dette lange strikdesign, der med høj hals og stumpede ærmer både er typisk tiden og typisk Vibskov. På fronten ses Vibskovs kærlighed til det grafiske, hvor sort og rød står som modpoller til den råhvide base, og linjerne drager tankerne hen mod maritime reb og arkitektoniske strukturer.
5.100 kroner hos Henrik Vibskov.


Won Hundred-frakke
Der er nogle styles, der aldrig går af mode, og som passer ind i de fleste garderober, når graderne begynder at falde. Som for eksempel den stilrene og helt enkle vinterfrakke, som Won Hundred er kommet med et særdeles fint bud på. Silhuetten er holdt helt klassisk, men får stadig kant i form af den mørke antracit-farve, den skjorte-inspirerede krave, de oversize udvendige lommer og den enkeltstående knap i halsen. Enkel, klassisk men alligevel ikke som enhver anden frakke.
3.200 kroner hos Won Hundred.


Armoire Officielle-bukser
Designeren Kjetil Aas demonstrerer gang på gang, at han har styr den gode pasform og den skandinaviske minimalisme. Denne sæson er ingen undtagelse, og hvis ét stykke tøj skal fremhæves må det være Dirk-buksernes løse pasform med indsnævringer ved anklerne, der giver et afslappet udtryk, men får et twist i form af den armygrønne fløjl, som til trods for materialets flamboyante konnotationer virker stilrent og retro-cool.
1.800 kroner hos Armoire Officielle.


Native North-anorak
Ligesom dunjakken er anorakken et stykke funktionelt tøj, der har fået en revival, i takt med at streetwear og windbreakers også er blevet populære. Native Norths version har et helt enkelt design med den kendetegnende hætte og kængurupung. Dog tager den et skridt væk fra den gængse anorak ved at have en grov brun farve og en vokset, oilskin-agtig overflade, der ikke alene gør den mere praktisk, men også giver en fornemmelse af patina.
1.599 kroner hos Native North.


Astrid Andersen-sweatshirt
På få år har Astrid Andersen skabt sig et navn indenfor international streetwear, og hendes klientel tæller blandt andre Rihanna og A$AP Rocky. Den danske designer har også sin helt egen æstetik, hvor oversize silhuetter kombineres med et væld af materialer, farver, mønstre og stilarter. Denne sweatshirt er et stærk eksempel, for mens manchetterne og halstykket har klare referencer til retro streetwear med striber og rib, så stikker ærmerne og sweatshirtens bund i en mere klassisk og overraskende retning med blåligt tweedmønster.
2.100 kroner hos Dr. Adams.

Mfpen_Lookbook_SS17_Opt16_0007_2048x2048
Mfpen-bukser
Mfpen er nye på den danske modescene, men ikke desto mindre viser det danske mærke med sin AW16-kollektion, at de også kan lege med. Stilen er et miks af klassisk minimalisme og kantet streetwear, der blandt andet udmønter sig i disse lysbrune, stumpede chino-bukser, der leger med detaljer som pressefolder og lommer og viser, hvordan man laver en løs silhuet, der ikke bare overlader pasformen til tilfældigheder.
1.115 kroner hos Mfpen.

Apocs-Oscar-Leather-Jacket-front_grande
Apocs-bomberjakke
Bomberjakken er blevet en fast bestanddel i vores garderober. Hvis du stadig er på udkig efter en, så har streetwear-mærket Apocs et flot bud. For med en blanding af kanvas og læder får jakken en rå kant og en tyngde, der gør den perfekt til efterårets omskiftelige vejr og koldere temperaturer.
1.900 kroner hos Apocs.

Quisling_White_Eye_Hoodie_1_1024x1024
Quisling-hættetrøje
Med Vetements’ sejrsgang og streetwear-stilens dominans er hættetrøjen uden tvivl et af sæsonens største omdrejningspunkter, og koblet med et grafisk print eller tekst kan det næsten ikke blive mere tidstypisk. Denne oversize hoodie fra det lille mærke Quisling er derfor perfekt til efteråret.
815 kroner hos Quisling.

372059-15f9872af52e499eb9d5f614022964ed
Tobias Birk Nielsen-strik
I samarbejde med Dry Magazine har det danske designtalent Tobias Birk Nielsen lavet capsule-kollektion, ‘Polarity’. Tobias Birk Nielsen fik speciel anerkendelse ved Designers’ Nest-konkurrence i august, og kollektionen viser netop, at han har en helt speciel æstetik, der både favner tidens trends og hans egne perspektiver. Denne oversize højhalsede ribstrik anvender med påsyede lapper, der især i sommers var at se på mange catwalks. Lapperne er dog holdt i et afdæmpet, nærmest slidt udtryk, der sammen med den sorte strik giver et råt look.
1.250 kroner hos Dry Magazine.

Skærmbillede 2016-09-08 kl. 13.25.27
Han Kjøbenhavn-bukser
Han Kjøbenhavn har altid opereret i krydsfeltet mellem skæv reto og innovative detaljer, og disse bukser er et solidt bevis. Bukserne har stærke referencer til 90’er-streetwear med elastik i taljen og en casual pasform. Samtidig giver logoet, der fylder meget i mærkets efterårskollektion, et humoristisk indspark, mens lynlåsene fungerer som en uventet detalje, der afhængigt af, om de er lynet op eller nej, kan hive bukserne i en casual eller mere skæv retning.
1.800 kroner hos Han Kjøbenhavn.

Læs også: Sæsonskifte: Det bedste fra de danske mærkers nye kollektioner til kvinder

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af