De bedste looks fra catwalken på modeugens sidste dag

(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Munthe

Vi har tidligere på ugen kaldt det Ganni-effekten, at en stor del af den danske kvindemode nu dyrker flæser, blomstrede kjoler og pastelfarver, og selv om det selvfølgelig ikke er Ganni, der har opfundet influencer-tendensen, så er Ganni Girls i hvert fald også blevet et begreb. De senere år er det også lykkedes Munthe at få bloggerne til at elske brandets æstetik, ligesom de skaber modeshows, der forstår at skrue op for Instagram-øjeblikkene.

Denne gang havde de både Freja Beha og Nadja Bender på catwalken, ligesom kollektionen var fuld af styles, der passer til det moderne look, Ganni også er afsender på. Måske er Munthe en anelse mere voksent, men stadig stilet på den der uforcerede måde.

Overstående look er blot et af mange eksempler, men også et af dem, der tydeliggjorde Ganni-referencerne, både i stylingen, der blandede flere looks i ét og igennem flæserne og de korte cowboystøvler, som Ganni også dyrkede for et par sæsoner siden.


(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Heliot Emil

Det kan godt være, at showet var fejlkalkuleret, men Heliot Emil præsenterede alligevel en kollektion, der er befriende anderledes end alt andet under modeugen. Deres semifremtidsagtige, tekniske design er fuldt ud i trit med bevægelsen på den internationale streetwear-scene, og Victor og Julius Juul formår altid at style deres design, så det asymmetriske og apokalyptiske bliver fremhævet med karabinhager, strips og så videre.

Ovenstående look indkapsler brandets dna og beviser, at de trods deres mange detaljer og kompromisløse stil stadig formår at skabe tøj, som man sagtens kunne se på gaden, uden at det ville virke overdrevet.

Nu kommer brandet endelig i fysisk handel herhjemme, når tøjet kommer på hylderne i Illum, hvilket burde skabe endnu mere opmærksomhed omkring det relativt unge mærke.


(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Saks Potts

Med 1.200 mennesker samlet i en gammel gymnastiksal på Østerbro Stadion leverede Cathrine Saks og Barbara Potts en perfekt afslutning på modeugens showkalender med deres sædvanlige sans for både show og iøjenfaldende design. Den røde tråd var igen svær at få øje på i deres SS19-kollektion, men til gengæld præsenterede de igen et hav af styles, som deres fanskare af it-girls vil hungre efter.

Farverige pelse (og nogle eventyrlige, hvide af slagsen) løb med mest opmærksomhed, men designduoen er også stærke, når der kommer til sportsinspirerede looks, som ovenstående er et godt eksempel på. Farvesammensætningen og brugen af Saks Potts’ logomønster samt mikset af det stumpede og voluminøse var vildt flot og endnu et eksempel på, hvordan brandet laver statement-tøj, men lægger mærke til.


(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Halo

At Halo overhovedet laver modeshows under Copenhagen Fashion Week siger meget om tidens modebillede. For brandet holder hårdnakket fast i sit workout-image, som da de startede showet med løbende muskelbundter i bare overkroppe og Halo-shorts. Men sportswear-elementer er stadig allestedsnærværende i moden, og Halo laver netop flere og flere styles, der passer ind i en hverdagsgarderobe – både for de modeinteressede og dem, der ikke går op i ‘den slags’.

Og selv om de fleste Halo-elementer nok skal bruges som krydderier i et samlet look, hvis de for alvor skal give mening i en decideret modesammenhæng, så var ovenstående look et eksempel på, hvor langt Halo er kommet selv. De præsenterede især flere flotte tech-jakker (som man jo også så hos Ganni) i en afdæmpet farvepalet sammenlignet med, hvad man ofte ser inden for sportswear.


(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Ganni

Ja, midt i snakken om Ganni-effekten lykkedes det (selvfølgelig) Ditte Reffstrup at understrege brandets succes med et show, der – som vi ser det hos mange af de førende internationale tøjmærker – udforskede det aktive outdoor-liv igennem blandt andet tech-jakker og vandrestøvler, som ovenstående look netop er et billede på (båret af den norske musiker og model Okay Kaya).

Reffstrup er netop god til at have fingeren solidt plantet på den internationale puls, og mens vi så overraskende få andre brands dyrke et af tidens førende tendenser, så var Ganni selvfølgelig på pletten, hvis du vil symbolisere, at du selvfølgelig i al din storbytravlhed også har tid til at nyde en tur i naturen.

Jakken formodes at være en del af det 66 North-samarbejde, som Ganni også åbnede showet med.


(Foto: Copenhagen Fashion Week)

Lærke Andersen

Det var ikke til at se, at det kun var Lærke Andersens andet modeshow, for brandet står som et af de mest spændende på den danske scene, og som et af de få (sammen med Astrid Andersen) der går imod de feminine, blomstrede designs. I stedet er koderne mere streetwear-mindede og blander det sporty med workwear, uden at det bliver unisex.

Det er dette look et godt eksempel på, hvor det kommende sneaker-samarbejde med Arkk (som debuterede på catwalken) passede godt sammen med den oversize skjorte, der nærmest blandede silhuetten fra en track-jakke med en formel skjorte. Og det er netop den slags blandinger, som gør Lærke Andersen så interessant.

Læs også: Street style: Det bedste fra gaden på Copenhagen Fashion Weeks sidste dag

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af