Tv-serie udstiller fast fashion, når det er værst

Tv-serie udstiller fast fashion, når det er værst
Ansatte fra tøjmærket In the Style, der portrætteres i BBC-serien ‘Breaking Fashion’. (Foto: BBC)

De fleste modehistorier handler for tiden om bæredygtighed, for branchen kæmper med at ændre opfattelsen af tøj som den miljøsynder, den er blevet, så tøjmærkerne kan overleve, og vi kan shoppe videre med god samvittighed. Men så kommer der lige en tv-serie som BBC3’s ‘Breaking Fashion’.

Serien handler om det engelske fast fashion-tøjmærke In the Style og følger ejeren Adam Frisby og hans ansatte og deres daglige arbejde med produktionen af tøjet og kampagner med diverse Instagram-influencers.

Egenligt er serien blevet skældt ud af blandt andre Dazed for slet ikke at gå nok i kødet på Frisby og co., når det netop kommer til bæredygtighed. De bliver åbenbart aldrig konfronteret med spørgsmål om deres tøjmærkes klimaaftryk.

Og mens det desværre ikke er muligt at se hele serien i Danmark – med mindre du fifler lidt med internetgeografien – så udstiller flere af de Youtube-klip, som BBC har delt, hvor absurd In the Styles forretning er. Særligt ét klip fra femte af seriens i alt seks afsnit viser både, hvordan den slags fast fashion-mærker kopierer designs og arbejder med sindssyge hastigheder for at tjene lidt på deres billige ‘designs’.

Afsnittet starter med Frisby, der ser Kylie Jenner i en strikket bodystocking med bælte på Instagram.

»Vi kopierer aldrig noget fuldt ud. Det er jeg meget imod. Men vi tager inspiration fra noget og laver en lignende ‘get the look’, kan man kalde det«, siger Frisby til kameraet med et skævt ansigtsudtryk, der næsten viser, at han godt ved, han fyrer lort af.

Resten af klippet viser nemlig, hvordan de ansatte lynhurtigt sender Jenner-billedet med kommentarer til en leverandør, får en version lavet på et par dage, laver rettelser, skyder kampagnebilleder (som Frisby ovenikøbet beder om at få lavet, så poseringen minder om Jenners billede) og får ‘kopien’ online til salg i løbet af ti dage.

»Vi slog alle vores konkurrenter«, siger Frisby tilfreds.

Det er endnu et eksempel på den slags dovne kopier og influencer-samarbejder, som Diet Prada heldigvis har gjort det til en vane at udstille på Instagram.

Så selvom BBC-serien sikkert burde være mere kritisk i sin tilgang til Frisby og In the Style, så kræver det ikke en særlig oplyst, miljøbevidst forbruger at se, hvor uholdbar og usund den slags fast fashion-mærker og deres forretning er. Faktisk virker flere af Youtube-klippene næsten som en mockumentary, fordi de er så langt ude, men den er god nok, In the Style er desværre et rigtigt tøjmærke med 2,1 millioner følgere på Instagram.

Læs også: Silas Adler fra Soulland: »Vi alle har været med til at få os hen et sted, hvor lokummet brænder«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af