Hvem var den vildeste cowboy til nattens Grammy Awards? Diplo prøvede, men Lil Nas X satte trumf på

Med Lil Nas X har country-musikken fået et mainstream-øjeblik – også på den røde løber.
Hvem var den vildeste cowboy til nattens Grammy Awards? Diplo prøvede, men Lil Nas X satte trumf på
Lil Nas X (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Der er ingen tvivl om, at mange af aftenens cowboy-looks var blandt de bedste outfits, da Grammy-uddelingen fandt sted i nat, men nu får de deres egen artikel, fordi de fortjener det – og fordi de understreger, hvor meget Lil Nas X og ‘Old Town Road’ har betydet.

Billy Ray Cyrus var selvfølgelig til stede og spillede – som på kæmpehittet – rollen som OG countryhelt. Og med læderjakke, støvler, fingerringe, stramme jeans og fuldskæg gjorde han præcis, hvad han skulle.

Billy Ray Cyrus. (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Men det var altså en aften, der var præget af de nye drenge i klassen. Dem der har været med til at hive genren og looket ind på musikkens helt store scene. Diplo har rocket cowboyhat og -støvler ved flere lejligheder det seneste år. I nat gik han meget klassisk til værks med en slags rød løber-version af country-looket, mens den canadiske countrymusiker Orville Peck for alvor startede udfordringen af normerne.

Diplo og Orville Peck (Foto: Rich Fury/Getty Images)

Godt nok var hans bæltespænde så stort, som det nu hører sig til i country – og cowboyslipsen sad, som det skulle – men hans signaturmaske og den ædelstensbesatte skjorte trak i en forfriskende retning. Mens den overdimensionerede hat understregede karikaturen.

Mason Ramsey (Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Walmart Yodel Boy aka Mason Ramsey var også på pletten og bakkede Orville Peck op i moderniseringen af countrystilen med en glimmerblazer, der bragte den helt rigtige kontrast til hans look.

Big Freedia. (Foto: Rich Fury/Getty Images)

Mens de fleste af de overstående måske havde skruet ekstra på countryknapperne, fordi de skulle på scenen og optræde med Lil Nas X i hans overdrevne ‘Old Town Road’-opvisning – hvor Nas også kiggede forbi (dog ikke i countrymondering) – så dyrkede Big Freedia vist looket af egen fri vilje. Og med gennemsigtig skjorte og et hav af blingdetaljer blev stilen i den grad opgraderet.

Lil Nas X (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Det var dog Lil Nas X, der var aftenens countryhovedperson og let vinder vores lille cowboykonkurrence. Mest af alt for den bondageversionering, som han mødte op i på den røde løber før showet. Det var så over-the-top og helt i tråd med hans generelle opdatering af en ellers på papiret gammel og konservativ musik-(og mode-)genre. For i 2020 kan country – og alt andet – selvfølgelig også være queer.

(Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Under sin performance havde han to andre cowboy-outfits på. Det ovenstående, som var ren party, og det nedenstående, der også inkorporerede bondagestropper, mens han på scenen tilføjede en lang trenchcoat i samme lakerede læder, der sammen med de små solbriller næsten gav ‘Matrix’-vibes. Og hvorfor ikke? Cowboy-looket kan være mange ting i dag – takket være Lil Nas X.

Lil Nas X (Foto: Rich Fury/Getty Images)
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af