Klondyke

Som med så mange andre små danske originaler, har for få lyttere bidt på Klondyke. Deres første ‘Guld’ begejstrede velfortjent anmelderne, og deres nye og anden ‘Lille Vampyr’ er en lige så opmuntrende oplevelse.

Ganske specielle er Klondykes tekster, som sanger Mikael Ryberg Kristensen har sat intelligent og hjernekringlende sammen til en indbydende lyrisk lagkage med flere lag. Ved de første mange gennemlytninger, bliver flere og flere brikker tilføjet ens forståelse af ordkonstruktionerne, og jo dybere man kommer, jo mere fryder man sig over de fornemme formuleringer. Og så er det heller ikke sket før, at man tager sig selv i at synge “fregnede jordbærfjæs” hjemme i stuen. Sætningen er taget fra åbningsnummeret ‘Strawberry & den flyvende trapez’, hvor tekstforfatteren er ramt af teenagenostalgi og ser tilbage på sin sommer i Grækenland med smukke Frøken Strawberry.

Det med at synge med – eller i det mindste nynne med – er dog ikke oplagt til alle numre på ‘Lille Vampyr’. Den akustisk pop er bedst, når den ikke står alene, men bliver pyntet med pedalsteelguitar, tuba, cello, sav og trædeorgel for blot at nævne et nogle af de instrumenter, der får musikken til at stikke i mange retninger, hvoraf countrylyden er den mest befærdede sti. En sti, man ikke bliver ked af at følge med Klondyke. Der er nok at se på.

Klondyke. 'Lille Vampyr'. Album.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af