Magnetic Fields – en sart, magnetisk sanger

Magnetic Fields er et af de orkestre, der ikke findes mange af i verden. Forsanger Stephin Merritt hører derimod til blandt de noget excentriske kunstnere, showbusiness har leveret en pæn portion af gennem tiderne. Med en personlighed, der kvalificerer ham til en rolle som elegant, sart homoseksuel i diverse amerikanske tv-serier, satte han sig lørdag aften til rette i et udsolgt Store Vega, hvor det siddende publikum med fasthed blev bedt om at dæmpe begejstringen, thi sarte er Merritts ører. Det blev starten på en underholdende aften.

Magnetic Fields har et imponerende sangkatalog af stilfulde, melodiske ørehængere, der alle blev leveret med Merritts verdensfjerne, monotone røst. Meget monotone endog, når han omgivet af egen banjo, John Woos akustiske guitar, Sam Dawols cello og sangerinde og pianist Claudia Gonsons blide stemme, sang sine melankolske kærlighedssange om mændene i sit liv. Sange, der blev fremført højtideligt, men som i tekster kredser omkring en galgenhumor, man ikke skal tage fejl af.

Som en fejring af genudgivelsen af samtlige Magnetic Fields’ plader i denne måned, forløb aftenen som en best-of kavalkade, hvor naturligvis den efterhånden klassiske mastodont-udgivelse ’69 Lovesongs’ sammen med den nye ‘I’ skabte aftenen.

Det er smukke, simple sange, som har ungdommens Leonard Cohen- og Tom Waits-ballader som kilde. Til tider blev den lange aften dog en tand monoton i sangenes opslåede storhed, til tider uendelig smuk, når Gonsons skønsang blandede sig i Meritts fortællinger. Og så var der energien, der forløb sig som et velkalkuleret maratonløb uden udsving, hvilket betød, at en dansevenlig diskosang som ‘I Thought You Were My Boyfriend’ endte mere tam end sexet.

Som en grande finale leverede Merritt og Gonson til gengæld en fantastisk “hund og kat”-parforholds-duet i ‘Yeah, Oh Yeah’. Havde de to turdelduer duelleret mere på denne måde, ville aftenen have forløbet sig fuld af variation, og Magnetic Fields ville for alvor have været gnistrende magnetiske.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af