- Aftenens hovednavn efterlod salen i tårer: Vi var på ambitiøs endagsfestival i København
- Din yndlingsrapper deler scenen med ham. Din konge ser fodbold med ham. Er der nogen i landet, der ikke elsker Thor Farlov?
- Vennerne blev rapstjerner, mens han knoklede 9 til 5: »Man glemmer sine drømme, og hvad man egentlig vil«
Flipsyde
Nu hvor den amerikanske kvartet Flipsyde er ude med debutalbummet ‘We the People’, kan forældre til melankolske teenagere godt finde ørepropperne frem, hvis ikke de er til anti-amerikanske politiske slagord og guitarlir.
Flipsyde har valgt den smarte strategi at aflevere politiske holdninger i en finpudset og let spiselig form af velkendte beats, poppede refræner og rockede guitarsoloer. På nummeret ‘Someday’ spøger samples fra hitmageren Dr. Dre, hvilket har narret videogiganten Blockbuster til at spille Flipsyde for fuld udblæsning. Det skete til trods for, at bandet åbenlyst kritiserer USA’s rolle som supermagt og kommerciel aktør.
Gruppen kan sammenlignes med en mild og mere finpudset udgave af Linkin Park. Flipsyde er dog mindre rå i deres udtryk. Sangeren Steve Knights følelsesladet falsetvokal virker til tider påfaldende patetisk, hvorimod de latinamerikanske guitarriffs i kombination med rapperen Pipers behagelige flow, giver albummet et harmonisk strøg og alsidighed.
Nummeret ‘Angel’, der handler om moderkærlighed, kunne kvalificere Flipsyde til at deltage i ‘Stjerne for en aften’, som aftenens boyband. Hvis gruppen tog en pause fra at padle rundt mellem forskellige genrer, ville udtrykket være mere overbevisende. Lyttebøfferne får i længden nok af denne pærevælling af teenagerappellerende nihilistiske selvdestruktive udråb, klichéfyldte vers om stofmisbrug og klistrede kærlighedserklæringer til deres mødre. Flipsyde søger at udtrykke moden seriøsitet og eftertænksomhed, men ender i det lidt naive sing-along pop.
Flipsyde. 'We the People'. Album. Universal.