!!!

I det herrens år 2004 naglede rockens dansable arvtager sig for alvor fast på landkortet. Bandet med det uudtalelige navn brød gennem lydmuren, fordi vi havde lyst til at skrue op for albummet ‘Louden Up Now’ og følge dem på turen gennem New Yorks gader. !!! hed de. Og hvis du studser over den grammatiske mærkværdighed og de endnu er et ??? for dig, kære læser, kan du med ro i sindet samle tråden op på det tredje udspil.

For opskriften er den samme. Der er blot kommet flere kerner i rockrugbrødet. Mere soul, mere funk og sågar mere blues er havnet i den festlige punkmusik med rødder i Television og Bowies ‘Let’s Dance’-periode – der hvor alle ‘ægte’ Bowie-fans står af og undertegnede står på. Forsangeren og multiinstrumentalisten John Pugh har før proklameret overfor Soundvenue, at hans opvækst i punkmiljøet også indebar en skjult fetich for Michael Jacksons uforlignelige ‘Off the Wall’ – et faux pas blandt punkere. Det er ganske sigende om new yorker-bandets lyd: Dance-rock.

Men også flere flossede kanter er der blevet plads til for oktetten, der spiller lige så meget sammen, som væk fra hinanden. I fællesskab har de investeret klanglige eksperimenter på ti numre, der er modnet på elektroniske fade, og hentet inspirationen fra discoens firefjerdedelstrimmede forførelseskunst. Det klæder dem og den organiske indpakning af et click track – som en trommeslager, strengt dirigeret af et MIDI-signal – er stadig fundamentet. Førstesinglen ‘Heart of Hearts’ gnistrer af funkguitarer og spillelyst, hvilket slår fast, at !!! er revitaliseret.

!!!. 'Myth Takes'. Album. Warp/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af