!!! – hårdtarbejdende håndværkere

Weekendens tømmermænd havde knap lagt sig, før det igen var tid til at møde op med skoene pudset, kammen kørt gennem pomadehåret og rockhængerøven sat under bæltestedet. Newyorkerbandet !!! havde parkeret bandbussen i København på et tiltrængt visit efter de mange begejstrede anmelderroser til det nyligt udgivne album ‘Myth Takes’. En plade, der rimer på menneskelig fejlbarlighed og organiske klange – ‘mistakes’ – iklædt taktfast og dragende overjordisk punkfunkmytologi. Og således havde guderne beordret torden og lynild fra scenekanten på ugens første dag, imens der på Lille Vegas trægulv blev brændt sålegummi af i hæmningsløs ekstase.

Bandets ofte syv minutter lange råswingende kokainbaner rummede samme eksplosive musikinerti som krautrock og techno, der opmagasinerer sit detonationspotentiale i groovets gentagende gentagelse, og først forløses, når elastikken slippes. Og sluppet, det blev både energi, remmer og tøjler. Især i kollektiv kakofoni på ‘Dear Can’ og i samlet trop på den nyere og yderst iørefaldende ‘A New Name’.

Oktetten håndspillede et groftskåret discobeat, der genlød af rytmiske stenkast på Nørrebro-asfalt, påsmurt skarpretterguitarer i feststemt kammertone. Ganske som da koryfæerne fra hver sin side af Atlanten, A Certain Ratio og Television, gjorde det bedst i punkguldalderen. Akkorderne blev høvlet af med dybe spadestik fra hoften, rytmikken mejslet ind i benmuskulaturen af trommestikker og newyorker-accentens opfordringer til fest anslået med udråbstegnets kraft. Intet var overladt til tilfældighederne, for gruppen havde fundet knofedtet og den virkningsfulde værktøjskasse frem. Og skam over den, der ikke rystede bentøjet, når sambalokomotivet tog fanden ved de to trommeslagere.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af