Slagsmålsklubben

Det er sødt, melodisk, fjollet, 8-bit og emmer af briller med markante, sorte stel. Seks nørdede svenskere tog ved årtusindskiftet navn efter filmen ‘Fight Club’ og dannede Slagsmålsklubben, som hurtigt gik hen og blev en publikumsfavorit i hjemlandet med deres energiske Nintendo-techno, der opfordrer lytteren til at smide alle hæmninger og begive sig ud i ukontrolleret pogo. Her, på den modsatte side af Øresund, har Slagsmålsklubben endnu ikke fået den store opmærksomhed, men kamufleret i form af soloprojekter som Maskinens kulthit ‘Alla som inte danser’ og Din Stalkers iskolde Berliner-techno, virker gruppen måske knap så fjern i danske ører.

‘Boss For Leader’ er umiddelbart ikke albummet, som du sætter på søndag morgen, og ligeledes egner den sig slet ikke til mainstream-dansegulve. Åbneren ‘Hänt’, ‘Sponsored by Destiny’, ‘Malmö Beach Night Party’ og ‘Spanska förhoppninger’ fungerer bedst med en god klat skrå i gummen og tilhørende flaske hjemmebrændt, hvilket kunne være tilfældet på Roskilde Festival, hvor gruppen tilmed slår sine folder i år. De uptempo og dumglade Nintendo-beats forekommer en anelse trættende i længden, og på trods af at albummet er krydret med roligere tracks som ‘The World Welcomes Fame’ og ‘Dysparennia’, så sidder man alligevel lidt ør tilbage med dundrende tindinger.

Stemningen på ‘Boss For Leader’ er et udmærket alternativ til lykkepiller, for det er umuligt ikke, at blive ramt af al den positive energi, som albummet indeholder. Det skal nok lige lyttes igennem en ekstra gang, før man helt forstår det, men hvis man er helt ny i 8-bit-genren, så er Slagsmålsklubben et anbefalelsesværdigt sted at starte.

Slagsmålsklubben. 'Boss For Leader'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af