- Hvad bilder denne Roskilde-aktuelle artist sig ind med den albumtitel?
- Vennerne blev rapstjerner, mens han knoklede 9 til 5: »Man glemmer sine drømme, og hvad man egentlig vil«
- Din yndlingsrapper deler scenen med ham. Din konge ser fodbold med ham. Er der nogen i landet, der ikke elsker Thor Farlov?
The William Blakes
Hvor svært kan det være at lave en plade? Spørger man Axl Rose kan det vist være ret så svært. Men spørger man Kristian Leth og brødrene Fridolin og Frederik Nordsøe er det a piece of cake. Mens Guns N’ Roses var mere end ti år om det, har The William Blakes nemlig været mindre end ti måneder om det.
Deres debutalbum fra i fjor var en af årets bedste danske udgivelser og fyldt til bristepunktet med melodiøs og medrivende musik, der havde noget på hjerte og noget mellem ørerne. Og nu er den alternative rocktrio, der i mellemtiden er blevet til en kvartet, allerede tilbage. Stilen er stadig helt deres egen, og denne gang når de også omkring det ambiente og afdæmpede, mens ‘It Looked Like Us’ er 60’er-psych i bedste ‘House of the Rising Son’-stil. Melodierne er dog blevet mere modne og mådeholdne – og den galopperende galskab, der sidst blev sluppet løs, er nu sat i spændetrøje. Dermed er albummet ikke nær så uregerligt, men heller ikke nær så uimodståeligt som sidst.
Teksterne kredser igen om temaerne tro og tvivl – og Anders Fogh & co. tror de i hvert fald ikke på. »My Government is killing every hope for me«, lyder det allerede på åbningsnummeret. Men alligevel er der håb forude for The William Blakes. Med ‘Dear Unknown Friend’ beviser de, at debuten ikke bare var en enlig svale. Tværtimod virker det som om, at de kunne kaste en hel flok flyvefærdige sange ud af ærmet i morgen, hvis de ville.
The William Blakes. 'Dear Unknown Friend'. Album. A:larm.