TV on the Radio – mellem mudder og groove

TV on the Radios ‘Dear Science,’ var sidste års bedste bud på kompleks, men tilgængelig avantgardesoul-støjfunk-rumindianer-artsyfartsy-Brooklyn-rock til os, der kan lide at danse postmoderne. Og dem var vi mange af på et udsolgt Store Vega. Tålmodighed er ikke en dyd TVotR dyrker specielt flittigt, og det gør intet på guitarist m.m. David Siteks knytnævestramme pladeproduktioner. Men de ideer, bandet maner frem i studiet, gik onsdag aften aldrig op i en højere enhed. Hvad det så end er for en forjættet størrelse.

Valget af ‘Love Dog’ som koncertåbner var imidlertid eminent. Genre-mashups er for længst blevet stuerene, så kun en vaskeægte ballade kan efterhånden tage fusen på publikum. Kvintetten, med tilføjet blæser, var knugende tight sammenspillet, jævnt veloplagt og Tunde Adebimpe (vokal) og Kyp Malone (vokal og guitar) er et billedskønt makkerpar i front. Adebimpe ligner med spjættende lemmer og svedige briller nørden i foretagendet, mens Malone med fuldskægget springende vildt fra mundvigene gemmer på en nøje afmålt karisma og en lunt sexet falset.

Og det var i samarbejdet mellem de to, at koncertens højdepunkter, især på ‘Cryin” og ‘Red Dress’, blev drevet frem. Koncertformatet er naturligvis begrænsende, men opbakningen til de to frontfigurer var af og til mere mudret end groovy, og de hærdebrede afrohorn fra ‘Dear Science,’ blev formidlet af en enkelt bravt kæmpende saxofon, ofte pakket langt væk i mikset. ‘Golden Age’ blev revet af på en underligt forhastet manér, og enkelte af de ældre bidrag manglede samme energi som de nyere. Genialitet fornægter sig dog ikke, og TVotR’s bundniveau blev langtfra nået på Vega, men alligevel var bandets sjældne Danmarks-visit denne gang en mildt skuffende affære.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af