Television Personalities

Forsanger og sangskriver i det engelske kultband Television Personalities Daniel Treacy synger ikke særlig godt. Faktisk synger han ret dårligt, og det har han sådan set gjort siden bandets debut i 1978. Til gengæld synger Treacy dårligt på den der lidt sløsede, halvt snakkende og henkastede facon, som kun generte, britiske indie-sangere mestrer, og som, hvis man er til den slags, jo kan være virkeligt charmerende.

Charmerende er Treacy og hans band i den grad på deres nyeste album ‘A Memory Is Better Than Nothing’. 13 numre er måske lige i overkanten, og det bliver da også til en del mindre mindeværdige indslag. Men når Treacy er god, er han altså rigtig god. Den Lennon-inspirerede single ‘She’s My Yoko’ er en skæv, lille kærlighedssang med Treacys bævrende vokal i centrum, en tekst, der er både sød og naiv, og et uimodståeligt iørefaldende omkvæd.

Treacy er i det hele taget født med en ufattelig evne til at sætte to-tre akkorder sammen, så popmagi opstår nærmest sådan lidt ved et tilfælde. Det sker i den bittersøde og akustiske lofi-bekendelse ‘You Don’t Want Me’ og i højdepunkterne ‘People Think That We’re Strange’ og ‘The Girl in the Hand Me Down Clothes’, hvor førstnævnte blander et kitschet trommemaskine-beat med lækker Velvet Underground-forvrænget guitar, og sidstnævnte har en outro så smuk, at man holder vejret. Det er godt gjort, Treacy, og man forstår godt, at MGMT er fans.

Television Personalities. 'A Memory Is Better Than Nothing'. Album. Rocket Girl/Import.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af