!!!

Der må hvile en forbandelse over !!!. For fem år siden mistede bandets oprindelige trommeslager Mike Gius livet, da han blev kørt ihjel under en cykeltur, og sidste år omkom anden mand på taburetten, Jerry Fuchs, under lige så tragiske omstændigheder i en elevatorulykke. Adskillige andre udskiftninger i truppen senere kunne det således syne som en slukøret flok punkfunkere med fantomsmerter, som nu sender fjerde album i vælten, men festen søges i hvert fald ihærdigt ført videre i musikken, ligesom Nic Offers pågående snakkevokaler prompte pisker stemningen op i for bandet familiære luftlag.

Åbneren ‘AM/FM’ er noget af det mest vellykkede på pladen, selv om det med sit dovne, drævende Madchester-inspirerede groove mere synes som noget, Shaun Ryders reformerede Happy Mondays kunne have begået. Først i den anden ende af albummet indfinder det andet højdepunkt sig med den fængende ‘The Hammer’.

Helhedsmæssigt er det i stedet symptomatisk, at det sjældnere lykkes for de uægte sønner af Talking Heads at befolke deres seje og feststemte beat-eksercitser med reelt sanggods. Det er her, klasseforskellen mellem albummet og de to forgængere ‘Louden Up Now’ og ‘Myth Takes’ indtræffer. !!! er bombet tilbage til startfeltet, hvor de med den selvbetitlede debut stadig var på forgæves klapjagt efter gyldne melodier og grooves.

!!! lyder til tider som blege soniske stedfortrædere for sig selv, og oven på den mundfuld virker det mest nærliggende at ønske det amputerede slæng god bedring.

!!!. 'Strange Weather, Isn't It?'. Album. Warp/VME.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af