Howl Baby Howl

Opskriften på den svære toer er vel i grunden ret enkel. Hvor en debut definerer konceptet og kridter banen op, bør opfølgeren som en dannelsesrejse ideelt udvide jagtmarkerne, male uden for stregerne, udvikle, rode og modne sit ophav gennem udforskning og eventyr. Det danske smadderkasse-rockmakkerpar Howl Baby Howl har hørt efter i timen, for deres andet uppercut peaker på alle de rette barometre.

Hvor deres debutalbum i høj grad levede på en diæt af umiddelbar råhed og attitude – alle dets numre er rene førstetakes – så udviser toeren trods sin himmelråbende megalomaniske titel en mere ydmyg arbejdshest-tilgang til tingene. Og så er den store amagerhylde med krydderier åbenbart skvattet ned i sanggrøden, som stritter og strutter klædeligt i øst og vest.

Den glimrende singleforløber ‘You Know That I Would’ og fætteren ‘Making History Is Over’ sparkes således frem af grovgode Madchester-grooves, mens ‘Go-Getter’ og albummets knastaksel ‘Dangerous’ markerer duoens mest stilfærdige momenter til dato. Andetsteds er de to bavianer selvfølgelig tillige ude på vanlige gammelkendte skrammer med primitiv og punchy snavs’n’roll. Den er bare filtreret igennem en fornemmelse for det fængende, som til sammenligning rivaliserer hedengangne Supergrass’ sangskrivernæse.

Én ting undrer måske: De mange lag. Eller mange er måske så meget sagt, men alt over to-tre spor er vel snyd, når man kun besidder fire hænder til at masturbere instrumentparken. Så alfaulvene her må nok hyre ekstra musiker-muskler for at hamre sejren hjem på livefronten.

Howl Baby Howl. 'Now the World Belongs to Us'. Album. Tigerspring/A:larm.
Fejl: Argumentet 'posts' er ikke sendt med