Art Department

Housemusik og fuldlængdealbum er en svær kombination. Når natklubbens mørke er lettet, holder de musikalske rester sjældent længere, end hvad 12”-vinyl kan rumme. Efter godt 70 minutter af Art Departments debutalbum føles det derfor mærkeligt stadig at længes efter mere.

Kenny Glasgow og Jonny Whites leverer varm house med en tilbagelænet sløvhed, der sidste år gjorde singlen ‘Without You’ aldeles uimodståelig. Sløvheden skal dog ikke forveksles med ligegyldighed, for Art Department har fuldstændig styr på teknikken og leverer vellydende højdepunkter på stribe uden nogensinde at forfalde til laveste fællesnævner eller højeste promille. Tværtimod. Albummet er klubmusik, der vil mere end at levere tomme kalorier til dansegulvet.

Selv om fraser som »I see you wanting to watch me watching you« lyder banale taget ud af kontekst, rammer de mesterligt nattelivets småforelskelser og uopfyldte længsel. Det er befriende at høre et album med klubmusik, som tør beskæftige sig med emner dybere end dans og fest, og hvor målet er at turde se problemerne i øjnene frem for blot at efterlade dem i garderoben. ‘Much Too Much’ og ‘I C U’ står som lysende eksempler på overlegen house med meget på hjerte, men hele albummet fortjener en tur både i byen og høretelefonerne. Det er helstøbt, velproduceret house med noget på hjerte, hvilket, desværre, er et alt for sjældent syn.

Art Department. 'The Drawing Board'. Album. Crosstown Rebels.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af