Rome

Alle veje fører som bekendt til Rom, men når det kommer til Danger Mouses samarbejde med den italienske komponist Daniele Luppi, skulle man tro, at vejene i stedet havde ført makkerparret en tur ud på den golde, texanske prærie, hvor ensomme og tavse gunslingers lader seksløberen føre ordet. Rome-projektet hylder i hvert fald de lydlandskaber, som mesterkomponisten Ennio Morricone skabte til Sergio Leones spaghetti westerns fra 1960’erne.

Læg dertil at de to bagmænd har rekrutteret Jack White og sanglærken Norah Jones til at bidrage med vokal på en god håndfuld af albummets 15 skæringer. Her tilfører især Whites bidrag på den vuggende ‘Two Against One’ en helt autentisk desperado-vibe.

Det er dog de overvejende instrumentale kompositioner, der fungerer bedst. I den flotte intro ‘Theme from Rome’ suppleres det stødt voksende lydbillede perfekt af en længselsfuld og melankolsk sopran, så man kan se de duellerende outlaws trække om kap på den indre film, der konstant ruller under gennemlytningen. Ligeledes formidles western-stemningen perfekt på ‘Roman Blue’, hvor den karakteristiske twang-guitar fører kompositionen sikkert ud over sletterne.

Det kan derfor bestemt anbefales at smutte en tur i biffen med Rome, da størstedelen af albummet byder på en sikker fortolkning af spaghetti-soundtrackets fornemste dyder. Slutteligt kan man blot håbe, at det ikke er en engangsforestilling fra d’herrer Mouse og Luppi, da en sequel skal være yderst velkommen.

Rome. 'Rome'. Album. EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af