De her 12 album skal du høre i marts

Glæd dig til udgivelser fra Vinnie Who, Action Bronson, Tobias Jesso Jr. og Bikstok.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Heems ‘Eat, Pray, Thug’
– Ude den 9. marts (kan allerede streames nu)

»Albummet er et manifest over det at være en ung mand, at være en brun knægt i et post-9/11 Amerika«, sagde Heems i et interview med Grantland sidste år, og der er masser af overvejelser om livet i det officielle debutalbum fra rapperen, der tidligere gjorde sig i mere utøjlelige rammer som en tredjedel af Das Racist.

Queens-rapperen med det borgerlige navn Himanshu Suri er halvt indisk, og det er blandt andet en dannelsesrejse i moderlandet, der har skabt inspiration til de tanker, der vendes på ‘Eat, Pray, Thug’, hvor rimene leveres skarpt, men stadig med en vis form for enigmatisk karisma, der kan spores tilbage til Das Racist-dagene.

Heems er inde i en god stime, da han sidste år også gjorde sig mere end positivt bemærket som halvdelen af hiphop-duoen Swet Shop Boys.

Læs om flere spændende martsudgivelser på de følgende sider.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Matthew E. White ‘Fresh Blood’
– Ude den 9. marts (kan allerede streames nu)

Den glade soulbamse er tilbage og klar med efterfølgeren til sit flotte gennembrud på debutalbummet ’Big Inner’ fra 2013. På det nye ’Fresh Blood’ blæser hornene stadig side om side i Whites blide og fyldige lydbillede, som kommer til live via hans pladeselskab/kollektiv, Spacebomb Records, der i ånden fra klassiske selskaber som Motown og Stax har samlet en hel lille familie af studiemusikere og kunstnere.

På førstesinglen ’Rock & Roll Is Cold’ tog amerikaneren en mere barnlig tilgang med ‘oh la la la’-kor og en legende guitar, mens han prikker hul på myter og klicheer om rock’n’roll, r’n’b og soul – tre genrer, der naturligvis står Whites sydstatshjerte nær. Det hele er dog ikke en legeplads, og White har siden delt den rørende ‘Tranquility’, en hyldest til den afdøde skuespiller Philip Seymour Hoffman.

Du kan opleve Matthew E. White optræde med ’Fresh Blood’, når han gæster NorthSide til sommer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bikstok ‘Uranium’
– Ude den 16. marts

Dancehall-teamet bestående af Pharfar, Eaggerman og Blæs Bukki har alle haft gang i et hav af projekter siden de for ti år siden debuterede med ‘Over stok og sten’ – deres hidtil eneste album til dato.

»Det er lidt en undskyldning for at spille nogle nye sange«, fortalte Eaggerman os forud for Bikstoks eneste koncert i 2014, og straks begyndte tankerne at sno sig rundt i hovedet – hvad bryggede de tre mon på? Svaret var ’Uranium’ – en ny ep, som altså nu er klar til at blive luftet og spillet live landet rundt, blandt andet på Roskilde Festival og Tinderbox.

‘Røgsystem’ er godt nok forsvundet fra navnet, men de tre dancehall-musketerer er mere end klar til endnu engang at nedlægge DK’s koner.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Tobias Jesso Jr. ‘Goon’
– Ude den 16. marts

Først havde Tobias Jesso Jr. helt droppet at blive musiker, men så sendte han nogle demoer til produceren Chet ’JR’ White, bassist i nu hedengangne Girls. Kort efter sad han i et studie og indspillede, og det er der nu kommet debutalbummet ‘Goon’ ud af fra den canadiske sanger og sangskriver.

Vi havde ham på vores liste over 2015’s mest lovende udenlandske navne, og på blandt andet ‘Hollywood’ kan man høre, hvor heldigt det var, at Jesso Jr. i sin tid satte sig ned bag sin søsters piano og begyndt at skrive musik. Pianoet er en af grundstenene i hans blide og varmt vemodige singer/songwriter-kompositioner, der bakkes op af trommer, bas og strygere, hvilket man også kunne høre på den fantastiske ‘How Could You Babe’, der kom i februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Modest Mouse ‘Strangers To Ourselves’
– Ude den 16. marts

Der er gået otte år siden ’We Were Dead Before the Ship Even Sank’, men nu vender rutinerede Modest Mouse tilbage med deres sjette album, ’Strangers To Ourselves’.

På førstesinglen ’Lampshades on Fire’ synger frontmand Isaac Brock over et bragende beat, stedfaste klaverakkorder samt nogle stærkt kælende guitarstrømme, alt imens skæve synths forsøger at skubbe det hele over i et mere utæmmeligt hjørne. Modest Mouse var noget nær inkarnationen af den melankolske og melodiske alternative rock, der herskede i slut-90’erne og starten af 00’erne, og måske allermest spændende skal det blive at høre, om bandet har valgt at fortsætte i samme rille eller disker op med nye facetter. De har trods alt haft lidt tid til at overveje sagerne.

Modest Mouse kan opleves live, når de til sommer spiller på Tinderbox.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Twin Shadow ‘Eclipse’
– Ude den 16. marts

George Lewis Jr. er fanget i fortiden, og det lader ikke til, at den ulasteligt klædte amerikaner har tænkt sig at kigge mod fremtiden lige foreløbigt. På nær når det kommer til nye musik, selvfølgelig, for Lewis Jr. er nu klar til at følge op på 2012’s 80’er-befængte ‘Confess’.

Fra det kommende album er der kommet den stadionrockede ’To the Top’ og den mere croonede ’Turn Me Up’, og hvis man har ønsket sig fornyelse fra den amerikanske nostalgiker, så kan man glæde sig. Lyden klinger stadig af fortiden, men der er alligevel nogle komponenter, der prøver at hive lidt i rødderne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Darkness Falls ‘Dance & Cry’
– Ude den 16. marts

De har holdt næsten tre et halvt års albumpause, men nu er Josephine Philip og Ina Lindgreen klar med en efterfølger til den dystre, Trentemøller-producerede debut, ‘Alive In Us’. Om der bliver tale om den svære toer må tiden vise, men duoen har denne gang skubbet surf-inspirationerne lidt ud af den stilrene pop-noir.

Ud fra de to første numre, ’Hazy’ og ’The Answer’, er lyden dog stadig fyldt med synths og klavertoner, der går hånd i hånd med Philip og Lindgreens melankolske vokaler og dragende lydunivers.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Courtney Barnette ‘Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit’
– Ude den 23. marts

Vi spåede Courtney Barnett til at få et stort 2014, men et debutalbum fra den australske sangerinde og sangskriver kom aldrig. I lang tid måtte man derfor stille sulten med ‘The Double EP: A Sea Of Split Peas’ fra 2013, der blandt andet indeholdt den uimodståelige ‘Avant Gardener’. Nu er Barnett dog endelig på banen med sin første fuldlængde, der har fået den beskedne titel ’Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit’.

Barnett er leveringsdygtig i stærk og udtryksfuld sangskrivning, hvor hendes både sjove og intelligente tekster står i centrum for det folkede og slacker-inspirerede lydbillede. Med en tilbagelænet vokal, der til tider nærmer sig et småsnakkende leje, namedropper og associerer hun overskudsagtigt, imens den gode melodi aldrig tabes af syne. Hun er som din gode veninde, der begravet i sofaen beskriver verden, som kun hun ser den.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Action Bronson ‘Mr. Wonderful’
– Ude den 23. marts

Hvad der startede som en gimmick har udviklet sig til en af tiden mest karismatiske og tight rappere på den internationale hiphop-scene. Vi taler selvfølgelig om Action Bronson, der bestemt ikke har ligget på den lade side i 2014: Foruden sin egen turné har han spillet med Eminem, spist sig gennem hele verden i madprogrammet ‘Fuck That’s DElicious’ og løbende givet os smagsprøver på ‘Mr. Wonderful’, hans major label-debut, der blandt andet følger op på to fremragende ‘Blue Chips’-mixtapes.

Forventninger er høje med tracks som den Noah ’40’ Shebib-producerede ’Actin Crazy’ og den tilbagelænede ’Terry’, mens vi netop også er blevet beriget med ‘Baby Blue’, der har Chance the Rapper som gæst på en oplagt, funky og pianobefængt produktion af Mark Ronson.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vinnie Who ‘Harmony’
– Ude den 30. marts

Inspirationen fra legender som David Bowie og George Harrison er til at få øje på i den musiske forvandling, som Niels Bagge aka Vinnie Who har gennemgået siden udgivelsen af ‘Midnight Special’ i 2013. Det er nemlig blevet et farvel til discolyd og glinsende popmusik til fordel for slideguitar og psykedelisk 70’er-stemning, som man i dag også kender det fra Connan Mockasin.

På førstesinglen ’Seven’ sidder Bagges vokal stadig lige i skabet, når den døsigt og forførende drager lytteren ind i det nye univers, mens andensingle ’Only Dreaming’ skruede tempoet en smule i vejret.

Vinnie Who drager på en lille Danmarksturné med ’Harmony’ til april, og så har Bagge desuden indgået en aftale med Tiger Music, hvilket betyder, at albummet vil kunne købes i alle landets Tiger-butikker på CD og vinyl til henholdsvis 30 og 50 kr.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sufjan Stevens ‘Carrie & Lowell’
– Ude den 30 marts

Der er gået fem år siden Sufjan Stevens udsendte ’The Age of Adz’, men nu vender den elskede amerikaner tilbage til folkrødderne med den længe ventede efterfølger, ’Carrie & Lowell’. Albummet er opkaldt efter hans mor og stedfar, og ud fra førstesinglen ’No Shades in the Shadow of the Cross’ bliver albummet nedbarberet, intimt, personligt og med fokus på den enkle og gode sangskrivning. Ifølge Sufjan kommer ’Carrie & Lowell’ til at berøre emner som »liv og død, kærlighed og tab, og kunstnerens kamp for at få skønhed og det grimme ved kærlighed til at give mening«. Så er der i hvert fald ikke sagt for lidt.

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Marching Church ‘This World Is Not Enough’
– Ude den 30. marts

Hvad der startede som et soloprojekt for Iceage-frontmand Elias Bender Rønnefelt er gået hen og blevet lidt af en supergruppe fra den alternative danske musikscene. Med tilføjelsen af Cæcilie Trier (CTM) og medlemmer fra Lower, Pucy Mary og Hand of Dust er der lagt i kakkelovnen det et debutalbum, der kun kan betegnes som spændende – og formentligt totalt utilregneligt.

Det har været sparsomt med lyd fra bandet, men den hidtil eneste single, ’Hungry For Love’, viser, om ikke andet, interessante takter med sparsom instrumentering og Elias’ angstfyldte og halvt gispende vokal. Mere vil have mere.

Læs også: 20 koncerter du skal opleve i marts

Læs også: Old school: 10 hiphop-legender Vanguard bør booke

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af