Hør The Minds of 99’s ængstelige nye single, ‘Alle skuffer over tid’

Hør The Minds of 99’s ængstelige nye single, ‘Alle skuffer over tid’
The Minds of 99. (Foto: Daniel Hjorth)

The Minds of 99 udgav i oktober den fremragende ‘Solkongen (Del 1)’, og sidenhen har vi ventet spændt på del 2. Da vi interviewede Niels Brandt samme måned, spurgte vi ind til efterfølgeren, men frontmandens svar var så vagt, at man med rette kunne undre sig over, hvorvidt der i det hele taget kommer en fortsættelse, eller om ‘Solkongen (Del 1)’ kun havde fået sin titel for at forvirre lytterne – det må tiden vise! Uanset hvad har bandet i hvert fald lige udgivet en ny sang, ‘Alle skuffer over tid’.

Med en titel som denne lægger man virkelig op til nogle grove jokes, hvis sangen ikke lever op til forventningerne. Den skæbne har blandt andet ramt The Clash, da man ikke rigtig kan løbe fra, at ‘Cut the Crap’ var netop det: Noget crap.

Men heldigvis skuffer The Minds of 99 ikke her. De placerer sig komfortabelt mellem de elektroniske strukturer, der påvirkede numre som ‘Fuglebur’, ‘I’m Gonna Die’ og ‘Ubåd’, og den pulserende rocklyd, der har været grundlag for nogle af deres mest populære numre, her især ‘Det er Knud som er død’, ‘Et barn af min tid’ og ‘Ma Cherie Bon Bon’.

Det følelsesmæssige grundlag for sangen er dog den eksistentielle angst, der også udgjorde samlingspunktet for ‘Solkongen (Del 1)’, så ‘Alle skuffer over tid’ ville give rigtig god mening på en fortsættelse.

Læs også: 10 spørgsmål til The Minds of 99 om ‘Solkongen’, store egoer og ‘Ubåd’-sangen: »Succes kan stige én til hovedet«

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af