15 koncerter du skal opleve i marts

Foråret skydes i gang med en solid omgang koncerter i Danmark. Kendrick Lamar, D’Angelo, Rhye, First Aid Kit og dvsn er udsolgt, men der er stadig rigeligt med koncerter, du stadig kan nå at skaffe billet til.
15 koncerter du skal opleve i marts
Kesi. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sort Sol
Turné

Sidste år udgav rockveteranerne i Sort Sol ‘Stor langsom stjerne’, som vi kårede til at være et af årets bedste danske album. Gruppen er over 40 år inde i karrieren, og de formår stadig at forny sig selv med ambitiøs, genretranscenderende musik, og på koncertfronten har de ligeledes vist, at de stadig kan. De turnerede landet tyndt sidste år, blandt andet med en majestætisk koncert på Heartland Festival, og nu er de på landevejen igen, hvor de blandt andet kommer forbi Train, Den Grå Hal og Thisted Musikteater.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fraads
2. marts, Rust

Den danske duo Fraads består af rapperen Papa Erotic og produceren David Engelbrecht, og de er et af det nye års mest lovende danske navne. Engelbrechts spøjse, lettere jazzede beats skaber sammen med Papa Erotics impulsive, uforudsigelige flow et unikt, abstrakt lydunivers. Giv ny, innovativ hiphop en chance og tag til natkoncert med den smukt dissonerende duo.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Chynna Rogers
6. marts, Spillestedet Stengade

Brooklyn-rapperen Chynna Rogers – eller nogle gange blot Chynna – hænger ud med ASAP Mob og har dermed fået lidt af et kvalitetsstempel allerede. Hendes mørke, lo-fi-trapmusik oser af tør humor, morbid æstetik og hårdfør personlighed. Hendes lyd har så meget kant, at man kan skære sig på det, men samtidig viser hun sig som en inderlig, reflekterende personlighed. Koncerten på Spillestedet Stengade bliver hendes første på dansk jord, så det har man ikke lyst til at gå glip af, hvis man har smag for traprap.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Schultz & Forever
9. marts, Tape + 14. marts, Hotel Cecil

Efter syv år i branchen er det ret svært at fatte, at vi faktisk ikke har fået et album i fuld længde fra Schultz & Forever endnu. Det ændrer sig den 9. marts, når Tape i Århus inviterer til releasekoncert for albummet ‘Grand Guignol’, der følger op på 2014-ep’en ‘Broadcast Dynamics’. Albumtitlen betyder ‘det store marionetteater’, og selv om man næppe skal forvente dukker på scenen, kan titlen klart ses som programattisk for, hvor Jonathan Schultz bevæger sig som kunstner – teatralsk og dog fraværende. Hvis man hellere vil opleve ham i København, giver han ugen efter koncert på det nye spillested Hotel Cecil.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rapsody
10. marts, Pumpehuset

Rapsody har bevæget sig i hiphoppens undergrund i mange år, men sidste år fik hun et mindre gennembrud med det Grammy-nominerede album ‘Laila’s Wisdom’. Det er ikke svært at se, hvorfor der er så meget hype omkring hende. Hendes blide lyd er spækket med farverige elementer af jazz og soul, og hendes lyrik er både skarp, dybsindig og personlig. Ingen ringere end Kendrick Lamar støtter også op omkring hendes karriere.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bisse
Turné

Få musikere har de seneste par år gjort sig bemærket på samme måde som Bisse. Lige fra starten viste han, at han var ekspert i at give medrivende koncerter, og sidste år lagde han NorthSide ned i en eklektisk balance mellem eksistentialisme og folkelighed. Bisses nye ‘Fuldt flor tour’ starter på Mantziusgården i Birkerød den 15. marts og strækker sig til slutningen af april, hvor han giver koncert på Posten i Odense. Mellem disse har man blandt andet mulighed for at opleve den excentriske sangsmed på Gimle, Voxhall og Store Vega.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Basim
16. marts, Ideal Bar

De seneste par måneder har Basim bevist, at han kan mere og andet end Eurovision og X-Factor antydede. På sangene ‘Aji Aji’, ‘Comme Ci Comme Ça’ og ‘Tilfældigt’ har Basim markeret sig som en seriøs musiker, der lader sig inspirere af sine marrokanske rødder. Man skal derfor ikke forvente, at koncerten vil fokusere særlig meget på ‘Cliche Love Song’ eller ‘You Are The Music In Me’, men rettere en dosis alvorlig alternativ r’n’b’ – og muligvis nogle nye sange.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Harry Styles
19. marts, Royal Arena

One Direction er ganske vist et overstået kapitel, men samtlige medlemmer har vist, at de kan kreere hits i egen ret. Det store talent i gruppen kunne dog sagtens vise sig at være Harry Styles, der lod sig inspirere mere af rock end de andre på sit mere end hæderlige debutalbum fra sidste år. Nu skal han indtage Royal Arena, og det bliver spændende at se, om han også i en livesammenhæng kan klare sig uden resten af boybandet.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Desiigner
20. marts, Train + 21. marts, Den Grå Hal

Grrrrrah! En af hiphoppens største spasmagere kommer til Danmark for første gang og giver koncert på både Train i Aarhus og i Den Grå Hal på Christiania. Er Desiigner lidt en joke? Tjo, det er han nok. Men han er en ret sjov joke, og han har altså lavet nogle seriøse bangers gennem tiden, så det er da totalt forståeligt, hvis man vil give den gas til ‘Panda’, ‘Tiimmy Turner’ og ‘Liife’ denne måned.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Saint Cava
22. marts, Hotel Cecil

Duoen Saint Cava står med ep’en ‘Bliss’ bag noget af det lækreste og mest fremsynede r’n’b, der er blevet udgivet i Danmark de seneste par år, og de har ligeledes bevist til koncerter, at deres talent ikke kun skinner igennem i studiet. Forsanger Erika de Casier vandt sidste år Soundvenues fremtidspris, og sammen med produceren Andreas Vasegaard skal hun dele sine stærke sange med publikum på Hotel Cecil.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Rejjie Snow
24. marts, Pumpehuset

Irlands nok største rapper, Rejjie Snow, udgav for nylig debutalbummet ‘Dear Annie’, hvor han med sine jazzede beats, afdæmpede vokal og fængende hooks placerede sig et sted mellem Anderson .Paak, Action Bronson og Tyler, The Creator – dog stadig med sin helt egen personlige charme. Denne charme tager han forhåbentlig med sig til Pumpehuset, hvor han har den populære Ratking-rapper Wiki med som opvarmning.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kesi
Turné

Kesi er en af Danmarks mest succesfulde hitmagere for tiden, men han sparer på koncertdatoerne. Han tager på en lidt kortere turné, hvor han kommer forbi København, Aalborg og slutteligt Aarhus. Turneen starter i Store Vega den 24. marts, og hvis sidste års optræden til P3 Guld er nogen indikation, er Nørrebro-rapperen på toppen som performer for tiden.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Alex Cameron
27. marts, Lille Vega + 30. marts, Atlas

Med sidste års skønne album ‘Forced Witness’ markerede australske Alex Cameron sig som en ny, anderledes form for popsanger. Han bevæger sig elegant mellem det klichéfyldte og det personlige, så det går op i en højere enhed, hvilket det også gjorde, da den idiosynkratiske sangskriver sidst gæstede Danmark. Dengang var det på Ideal Bar, men nu er han rykket til nogle større lokaler.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Majid Jordan
28. marts, Studie 1

Kunstnerne på pladeselskabet OVO er åbenbart glade for DR Koncerthuset. Snart er det PartyNextDoors tur, og til marts får Studie 1 besøg af r’n’b-duoen Majid Jordan, der for et par måneder siden udgav deres andet album, ‘The Space Between’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Barselona
28. marts, Lille Vega + 30. marts, Radar + 31. marts, Kullisse Lagret

Barselona udgav sidste år debut-ep’en ‘Drengepop’, der med sin solskinsfyldte, karismatiske synthpop transformerede 80’ernes romantiske synthpop til noget moderne og aktuelt. Det var en af årets bedste danske udgivelser, og samme år fik de også bevist for omverdenen, at de som liveband er i stand til at kommunikere deres glitrende musikunivers i en livesammenhæng, da de tryllebandt publikum på Roskilde Festival.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af