Peter Jackson instruerer ny Beatles-dokumentar – skal håndtere 55 timers hidtil uset videomateriale

Peter Jackson instruerer ny Beatles-dokumentar – skal håndtere 55 timers hidtil uset videomateriale
Yoko Ono, John Lennon og Paul McCartney i 1968. (Foto: Larry Ellis/Express/Hulton Archive/Getty Images)

‘Ringenes Herre’-instruktøren står bag en kommende dokumentarfilm om tilblivelsen af The Beatles’ sidste album ’Let It Be’. Til det har han fået adgang til over 55 timers video og 140 timers lyd fra studiet, som aldrig før har set dagens lys.

Det meldes desuden, at Paul McCartney og Ringo Starr samt Yoko Ono Lennon og Olivia Harrison, enker til henholdsvis John Lennon og George Harrison, samarbejder med filmskaberne.

Når Peter Jackson skal restaurere de gamle Beatles-optagelser, bliver det med nogenlunde samme teknik, som da han på imponerende vis bragte 100 år gamle optagelser fra første verdenskrig til live i den historiske dokumentar ’They Shall Not Grow Old’.

»De 55 timers hidtil usete optagelser og 140 timers lyd, som er gjort tilgængelig for os, sikrer, at denne film bliver den ultimative ‘fluen på væggen’-oplevelse, som Beatles-fans længe har drømt om. Det er som en tidsmaskine, der tager os tilbage til 1969, og vi får lov til at sidde i studiet og se de fire venner lave fantastisk musik sammen,« udtaler instruktøren ifølge Pitchfork i en pressemeddelelse.

Han udtrykker desuden lettelse over, at optagelserne ikke bekræfter rygterne om, at der skulle have været megen drama i bandet under optagelserne af ’Let It Be’. Faktisk fik han et positivt indtryk af processen: »At se John, Paul, George og Ringo arbejde sammen og skabe de nu klassiske sange fra bunden er ikke bare fascinerende – det er sjovt, opløftende og overraskende intimt«.

Læs også: Traileren til Peter Jacksons dokumentar om Første Verdenskrig er gåsehudsfremkaldende

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af