Her er ALT, hvad vi ved om Justin Biebers kommende album ‘Changes’

På fredag er det Valentinsdag, og det fejrer Justin Bieber ved at udgive sit femte album – hans første siden 2015. Popstjernen har været igennem en turbulent tid, og det bliver spændende at se, hvordan (og om?) det kommer til at afspejle sig i musikken. Vi har forsøgt at danne os et overblik over alt, vi ved om udgivelsen.
Her er ALT, hvad vi ved om Justin Biebers kommende album ‘Changes’

Tracklisten og gæsterne

Selv om Justin Biebers femte studiealbum er på hele 17 sange, er den samlede spilletid blot 51 minutter. Det vidner om en række skarptskårne sange, der ikke kommer til at blive trukket i langdrag.

Sangtitlerne er hverken de mest afslørende eller detaljerede, men ved første øjekast ser de ud til at passe fint ind under Biebers ‘Changes’-paraply. Han har i en række videoer på sin Instagram-story afsløret, at albummet kommer til at handle om alle de forandringer, han har gennemgået, og han håber, at det kan blive soundtracket til alle de changes, hans lyttere gennemgår – hvad end det er at starte på en ny skole eller blive forælder.

På så stort et album er det også altid værd at bide mærke i, hvilke gæster, der har fået en invitation til albumfesten.

Vi har tidligere udpeget Lil Dicky og Clever som de to navne, der stikker mest ud, men man kan altså også finde etablerede navne som Travis Scott, Quavo og den ansigtstatoverede Post Malone.

‘Changes’ – trackliste:
1. ‘All Around Me’
2. ‘Habitual’
3. ‘Come Around Me’
4. ‘Intentions’ feat. Quavo
5. ‘Yummy’
6. ‘Available’
7. ‘Forever’ feat. Post Malone & Clever
8. ‘Running Over’ feat. Lil Dicky
9. ‘Take It Out on Me’
10. ‘Second Emotion’ feat. Travis Scott
11. ‘Get Me’ feat. Kehlani
12. ‘ETA’
13. ‘Changes’
14. ‘Confirmation’
15. ‘That’s What Love Is’
16. ‘At Least for Now’
17. ‘Yummy (Summer Walker Remix)’

 

Producerne

Justin Bieber forklarer i sin Youtube-dokumentarserie ‘Seasons’, at han foretrækker så få folk i studiet som muligt, og derfor arbejder han med en fast producer, Josh Gudwin, og sangskriveren Poo Bear, der har haft en hånd med i spillet på alle sangene på det kommende album.

Det er dog ikke udelukkende de vante partnere, som har fået lov til at sidde bag knapperne på ‘Changes’. På ‘Get Me’-singlen har de prominente producere Boi-1da og Vinylz været inde over produktionen, og på ‘Intentions’ er duoen The Audibles vendt tilbage efter deres succes med Justin Bieber på ‘Purpose’-sangen ‘No Pressure’.

Derudover virker Bieber heller ikke nervøs for at give uprøvede unge chancen, for førstesinglen ‘Yummy’ er blandt andre produceret af den blot 18-årige Kid Culture. Det kan altså sagtens være, at der gemmer sig nogle overraskelser på det endelige album. Vi ved for eksempel ikke, om Travis Scott har haft nogen markant musikalsk indflydelse på den sang, han gæster.

I skrivende stund er de fulde producer-credits ikke blevet offentliggjort, men hvis man kigger ned over listen af sangskrivere (som altså er blevet afsløret), skiller nummeret ‘Take It Out on Me’ sig ud; det er skrevet af OVO-folk som Majid Jordan og dvsn og ikke mindst legendariske Timbaland.

 

Musikken

Hvor ‘Purpose’ var et stilskabende album, der prægede lydbilledet i poppen med sine manipulerede vokaler og brugen af instrumentale/vokale breakdowns, er der umiddelbart ikke noget, der tyder på, at ‘Changes’ kommer til at være endnu en revolution af poppen.

Det skal dog ikke nødvendigvis forstås negativt, for de tre singler er alle ekstremt velproducerede og bevæger sig inden for en blanding af trap, pop og så den selvudnævnte genre ‘R’n’Bieber’.

Lad os kigge på singlerne én af gangen:

‘Yummy’ er et trap-nummer a la Bieber med en insisterende pastelfarvet synthesizer. Nedenunder broen er der nogle interessante små melodier, der lyder lidt som et klassisk barbershop-kor. Vi har tidligere beskrevet den som kalorielet, men det ændrer ikke på, at ‘Yummy’ tydeligvis et et hit.

‘Get Me’ er et nedbarberet r’n’b-nummer med tung bas og små detaljer – for eksempel er der et vocal-chop, der lyder som et lille scratch oven på det simple trommebeat. Her er der gjort god plads til Biebers svævende lyse vokal.

‘Intentions’ fortsætter, hvor ‘Yummy’ slap. Det er endnu en sukkersød ballade, der har et minimalt mere interessant beat end førstesinglen plus Quavos signatur-autotunede rapsang.

Hvis man skal finde et fællestræk for de tre singler, må det være det ret behagelige lydbillede, hvor sangene står på et fundament af synths, der alle virker meget varme og harmonerende. Der er generelt ikke så mange elementer, der skærer i ørene, og det glider blødt ned.

I sin dokumentarserie ‘Seasons’ har Justin Bieber dog teaset en sang på spansk og talt varmt om nummeret ‘Habitual’, der skulle være hans yndlings på albummet.

 

Justin Bieber anno 2020

Justin Bieber er både mere voksen og mere barnlig end nogensinde før. Han er en gift mand, der har har været gennem stofmisbrug og alvorlig sygdom, og på det seneste har han i stor stil åbnet op om sine mentale problemer på de sociale medier.

Men han render også rundt i sit eget, lidt pjattede tøjmærke og har litervis af selvironi. Senest har han opfundet karakteren Mustachio, der bor inde i hans overskæg.

Det virker gudskelov til, at canadieren er kommet nogenlunde helskindet gennem stormen, der ifølge dokumentarserien ‘Seasons’ har været så voldsom, at han været langt fra at have lyst til at optræde og lave musik. Bieber virker generelt mere lattermild og mere ovenpå, mindre popindustriprodukt og mere sig selv – det virker til, at han har frigjort sig fra glansbilledet af den perfekte superstjerne, og det klæder ham.

‘Changes’ bliver formentlig det mest ufiltrerede og ærlige album, Bieber nogensinde har lavet. Det viser hans goofy, pladderromantiske og festlige sider frem, og de får lov til at eksistere side om side. Spørgsmålet er så, hvor mange af de mere alvorlige sider, han har lukket ind i musikken. Der er en risiko for, at det kan blive lidt for overfladisk – som ‘Yummy’s sexhyldest.

Det er derfor forståeligt, hvis man sidder med en lille knude i maven. For ligeså dejligt det er at se, hvor optur Justin Bieber tilsyneladende har det, er der en fare for, at det kan føre til kreativ stilstand.

Vi håber på en række overraskelser, og ellers kan man jo også bare læne sig tilbage og nyde den ekstremt velproducerede R’n’Bieber.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af