I weekenden spiller Tessa, B.O.C. og Cheff Records til ny festival i København: »Vi har kigget på, hvor der var et hul i markedet«

Den nystartede ØreSound har trodset pandemiens begrænsninger og afholdes denne uge for første gang i Amager Strandpark. Festivalens pressechef, Jonas Nybro, er optimistisk – og lover et fyldt festivalområde.
I weekenden spiller Tessa, B.O.C. og Cheff Records til ny festival i København: »Vi har kigget på, hvor der var et hul i markedet«
Tessa til Summer Days. (Foto: Nikolaj Bransholm/Soundvenue)

Det har været nogle hårde år for livemusikken og festivalerne.

Først lukkede corona alt ned, og nu, hvor det endelig er ved at være muligt at holde forholdsvis normale koncerter igen, fortæller mange arrangører om svigtende besøgstal.

Den lange pause fra livemusikken har åbenbart ikke ført til den store koncertsult hos danskerne, som man ellers havde forventet.

Ikke de nemmeste forhold for en spritny festival, med andre ord. Alligevel er det en optimistisk pressechef for den nystartede ØreSound, jeg fanger i telefonen, to dage før musikken begynder at spille i Amager Strandpark.

Festivalen strækker sig over tre dage med fokus på henholdsvis urban, EDM og pop, og pressechefen Jonas Nybro forklarer, at coronavilkårene fra start af har været tænkt ind i ØreSound. Og så lover han, at festivalen bliver mere eller mindre udsolgt.

I har simpelthen lanceret en helt ny festival samtidig med, at andre begivenheder har måtte aflyse eller udskyde på stribe. Det kan ikke have været helt nemt altid.
»Vi gik i gang i august sidste år med at planlægge og rejse penge. I marts måned, da festivalen blev annonceret, havde regeringen stadig ikke meldt ud, hvad der skulle ske. Men alle større festivaler sagde, at de stadig troede på det, og at de havde en plan«.

»Vi var klar på at have 30.000 på festivalpladsen. Men fordi vi er bygget op under corona, var vi også klar på, at der kunne ske forandringer. Så vi var forberedt på forskellige scenarier. Både til at der kunne komme 30.000, men også 5.000 eller 2.000«.

Var der et tidspunkt, hvor I var bange for, at I måtte droppe det hele?
»Jeg tror ikke, vi var i fare for at skrotte det hele. Der var lige fire dage i starten af juli, hvor vi blev lidt nervøse, fordi regeringen meldte ud, at Danmark åbnede op igen – lige pånær udendørs arrangementer, der gik fra at tillade 5.000 til 2.000«.

»Men jeg tror måske, at de havde glemt at kigge den del af lovgivningen ordentligt igennem, for et par dage senere ændrede de det til, at 5.000 godt kunne lade sig gøre alligevel«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvor mange kan der nu være til ØreSound? Og hvor mange billetter er der solgt?
»Vi må være 5.000 om dagen fordelt på sektioner af 1.000. Så samlet over en weekend kommer der 15.000 gæster. Vi kommer ikke til at melde et præcist tal ud på, hvor mange billetter der er solgt. Men næsten alle sektioner er udsolgt. Torsdag er næsten helt udsolgt. Vi kan mærke, at jo tættere vi kommer, jo stærkere rykker billetsalget«.

Du vil ikke nævne et konkret tal på billetsalget, men kan folk regne med, at der bliver mere eller mindre usolgt?
»Ja, ellers havde vi heller ikke meldt ud, at der næsten er udsolgt. Vi regner klart med 5.000 gæster på pladsen hver dag. Det kommer der til at være«.

Mange andre festivaler fortæller også om, at det ikke har været så nemt at sælge billetter i sommeren 2021. Har I også mærket det?
»Jeg tror, at vi – som alle andre – havde en forhåbning om, at billetterne ville sælge sig selv. Fordi at festivalgæsterne var så hungrende. Men folk har ikke vidst hvilket ben, de skulle stå på. Udmeldingerne har hele tiden været forskellige. Så folk har været påpasselige. Vi havde håbet at få udsolgt med det samme, men gæsterne skulle lige se det hele an«.

»De etablerede festivaler har kunnet sælge ud, fordi de allerede har et navn. Men vi har hele tiden haft tiltro til, at vi havde et stærkt nok lineup og produkt til, at folk nok skulle hoppe med på vognen«.

Nu går det hele altså løs torsdag. Kan du fortælle lidt om tankerne bag lineuppet?
»Vi sagde fra starten af: Vi vil have et lineup, som var der 30.000 gæster til stede. Musikken er det eneste sted, hvor vi ikke har skåret ned. Vi ville gerne have et stærkt mainstream-lineup med danske og udenlandske artister. Vi føler, at danskerne har savnet den internationale musik«.

Er der nogen, du gerne vil fremhæve fra plakaten?
»Det er fedt, vi har B.O.C, da det er deres første koncert som B.O.C i mange år. Cheff Records spiller desuden deres 10-års jubilæum. Burna Boy synes jeg også er helt exceptionelt. At vi har fået den her kunstner fra Nigeria til at komme til Danmark i de her tider, synes jeg er for sindssygt«.

»Vores EDM-dag kommer til at være knald på fra start til slut. Og så synes jeg, der er en masse artister, som Jung, som Danmark har ventet på i lang tid, og som de nu endelig kan opleve live«.

B.O.C. aka. Kesi, Gilli og Benny Jamz i 2017. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

Du nævnte Cheff Records – de spiller på popdagen. Hvordan kan det være, de ikke spiller som del af hiphopprogrammet?
»Vi spurgte dem, hvordan de ville have det med at spille på popdagen. Den idé var de med på. Hvis du ser på TopGunn og Kidd er begge jo gået over i pop og er blevet allemandseje, der ikke kun henvender sig til folk, der hører hiphop. B.O.C og Cheff er fra samme periode, men B.O.C er måske lidt mere råt og urban, end man ville sige, at Cheff er«.

Det er interessant, at I betegner jer som en mainstreamfestival. Det er lidt anderledes end de klassiske festivaler, der tit udspringer af lokalinstitutioner eller foreninger og orienterer sig mod nye artister og undergrundsnavne.
»Vi er en ny festival, der måske ikke følger de klassiske festivaldyder, hvor man er en forening, der starter som en havefest og vokser sig større i løbet af 20 år. Vi har gjort det på vores egen måde«.

»Vi har kigget på, hvor der var et hul i markedet, hvis man ville holde en festival i København. Og vi følte, at København kunne bære en stor festival for et mainstreampublikum. Det har vi set kan fungere andre steder i verden«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af