Outsider vandt hovedkategorien til Grammy Awards – og dansede på Billie Eilishs bord

Outsider vandt hovedkategorien til Grammy Awards – og dansede på Billie Eilishs bord
Jon Batiste til Grammy Awards. (Foto: David Becker/Getty Images for The Recording Academy)

Selvom Jon Batiste var den artist, der var nomineret til flest priser til Grammy Awards, var det på ingen måde selvskrevet, at han ville blive aftenens store vinder. De fleste havde spået, at Batiste nok ikke ville tage de helt tunge kategorier, hvor han var oppe imod væsentlig større stjerner som Kanye West, Olivia Rodrigo og Billie Eilish.

Men musikeren, der også er kendt for at bestyre husorkestret hos Stephen Colberts talkshow, endte med at vinde hele fem ud af de 11 priser, han var nomineret til – inklusive den prestigefulde Årets Album for ‘We Are’.

Det var alligevel lidt af en outsidersejr, og Batiste så også pænt overrasket ud, da Lenny Kravitz annoncerede, at det var ham, der havde vundet Årets Album.

»Kunst er subjektivt, og den når ud til folk i det tidspunkt i deres liv, hvor de har mest brug for det. Når jeg har lavet en sang eller et album, så har det nærmest en radar til at finde den person, der har mest brug for det«, sagde han i en følelsesladet takketale.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En af de andre priser, Jon Batiste hev med hjem, var Bedste Musikvideo for ‘Freedom’.

Den sang spillede den prisvindende musiker også til Grammy Awards, hvor han leverede en veloplagt og festlig optræden, der sluttede med, at han hoppede op på Billie Eilishs bord. Hvilket den unge popstjerne virkede pænt begejstret over.

Alt i alt var det – må man sige – en af de større aftener i Jon Batistes karriere.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af