18 danske album vi glæder os til at høre i resten af 2022

Året er over halvvejs overstået, men de kommende måneder kan meget vel byde på en masse imødesete danske udgivelser. Det er er ikke vanvittigt mange album, der er annonceret med dato og det hele, så listen her er altså en kombination af sikre kort, gisninger og kvalificerede gæt på, hvad vi kan glæde os til i resten af 2022.
18 danske album vi glæder os til at høre i resten af 2022
Tobias Rahim på AiaSound. (Foto: Thor O'Hagan Petersen)

1. Laura Ziani ‘Breathwork’ (26. august)

Cellist, sanger og sangskriver Laura Ziani har udgivet en stribe højtragende singler, der markerer hende som et af de mest spændende nye navne på landets alternative popscene. Allerede denne fredag får vi at se, hvordan hun tackler albumformatet.

2. Lydsyn ‘Lydsyn’ (23. september)

Med Baby Woodrose, Spids Nøgenhat, On Trial og en solokarriere i bagagen er Uffe Lorenzen en af sværvægterne i dansk rock. Han går lidt tungere til værks med sin nye trio Lydsyn, der blandt andet gæstede årets Copenhell.

3. Afskums debutalbum

På årets Roskilde Festival stod Afskum for en af de mest potente vækstlagskoncerter. Han har kun én ‘sang’ ude, men vi glæder os til flere systemkritiske toner og forhåbentlig et album (eller en ep) inden længe.

4. Blikfangs debutalbum

Søren Gade og David Engelbrechts catchy synthpop fungerede uimodståeligt på deres første ep, og på Roskilde Festival havde de en pæn håndfuld nyt materiale med. Vi krydser fingre for, at duoen snart er klar til deres næste store kapitel.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. D1mas debutalbum

D1ma udgiver det ene festlige hit efter det andet, og det ville egentlig ikke undre os, hvis den maskerede dance-rapper primært fortsatte som singlekunstner. Men vi er altså også nysgerrige efter at finde ud af, hvordan et album fra ham ville lyde.

6. Dayyanis debutalbum

Siden Dayyanis debut-ep i 2021 har hun udgivet tre stærke, 00’er-klingende popsange, der oser af selvsikkerhed og attitude. Mon ikke et debutalbum er lige om hjørnet?

7. Debbie Sings’ debutalbum

Debbie Sings startede som en del af diy-trioen Jenny, der gik i opløsning efter kun to sange. Alle tre medlemmer har dog gang i solokarrierer, og lige for tiden er det især hyperpoppede Debbie Sings, der har travlt med at udgive ny musik. Måske endda en større udgivelse på tidspunkt?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Hans Philips andet soloalbum

Vi ventede tålmodigt i mange år på Ukendt Kunstner-rapperens solodebut – men den r’n’b-orienterede ‘Forevigt’ levede op til forventningerne. Nu er Hans Philip begyndt at spille nyt materiale live, der efter eget udsagn peger frem mod fortsættelsen.

9. Kamma ‘Diary’

Den Lana Del Rey-kanaliserende debut-ep ‘Momentary Emotions’ fra 2021 lovede godt, men Kamma har for alvor løftet niveauet med de mere Caroline Polachek-klingende skæringer, der kommer til at ende på debutalbummet ‘Diary’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Kidds tredje album

Om udsigterne til et nyt album skrev Kidd i 2021: »Jeg venter, til I er trætte af ‘Buongiorno’ og efter Cheff-koncerterne«. Vi er selvfølgelig ikke trætte af ‘Buongiorno’ (det bliver man aldrig), men den dominerer ikke hitlisterne længere, så mon ikke albummet er på vej?

11. Kind Mod Kinds debutalbum

De to styks dunkende electropop, Kind Mod Kind indtil videre har leveret, har været af fænomenal kvalitet. Og hvis man har set dem live, ved man, at der er mere af samme kaliber. Næste skridt må være en ep eller et album.

12. Lauras debutalbum

Ziani er ikke den eneste lovende danske popkunstner ved navn Laura. Laura (bare Laura) har udgivet to stærke tracks, og vi venter spændt på mere.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

13. Prismas debutalbum

Efter to ep’er er det vel på tide med et album fra dansk rocks nye håb, søsterduoen Prisma. Vi har siden ep-æraen fået den stærke ‘Drive’, og et Mercedess-samarbejde er lige om hjørnet. Det lugter af, at Frida og Sirid brygger på et album.

14. Selina Gin ‘Patiently Waiting’

Vi har ventet tålmodigt på et album fra den tidligere Nelson Can-forsanger, så albumtitlen er veloplagt. Singlerne har været stilfærdige, smukke og melankolske. Sidst vi hørte nyt om albummet, meddelte Selina Gin, at det skulle lande til september.

15. Sulkas andet album

I sommeren 2020 debuterede hun med et mesterligt Tue Track-samarbejde. I efteråret 2021 trak hun sig grundet sexisme og overgreb. Og i foråret 2022 vendte hun tilbage, stærkere end nogensinde. Sulka havde tidligere annonceret et jazzrap-album ved navn ‘Punktum’, men det er blevet skrottet, og der er noget andet nyt på vej i stedet.

16. Tessas debutalbum

Tessa er blevet et af Danmarks største musiknavne uden at udgive et album endnu, og hendes efterhånden store bagkatalog af singler er så spraglet, at et potentielt album kan gå i mange forskellige retninger. Hvordan kommer det mon til at lyde? Og kommer det overhovedet i år? Vi får se.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

17. Tobias Rahim ‘Hvis vi stadig lever’

‘Hvis vi stadig lever’ er titlen på Tobias Rahims kommende arenaturné, og vi vover derfor at gætte, at det også bliver titlen på hans kommende album. Én ting er dog mejslet i sten: Albummet kommer til at være pakket med hits. Både nye og gamle.

18. Zar Paulos debutalbum

Der er ikke noget at rafle om, når man står bag årets indtil videre bedste danske sang: Man skal få udgivet det debutalbum snarligt! Zar Paulo har da også netop genindspillet deres gennembrudssingle – muligvis for at tilpasse den til debutalbummets trackliste?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af