Taylor Swift fjerner omdiskuteret scene fra musikvideo efter anklager om fatshaming

Taylor Swift fjerner omdiskuteret scene fra musikvideo efter anklager om fatshaming
Taylor Swift. (Foto: PR)

Taylor Swift udkom i fredags med sit nye album ‘Midnights’ og satte rekord på Spotify efter mindre end 24 timer.

Men popstjernen har også modtaget kritik for sin musikvideo til sangen ‘Anti-Hero’, hvilket nu har ansporet hende til at klippe den om og uploade nye versioner på i hvert fald to streamingplatforme. Det skriver Deadline.

På Apple Music og YouTube har Swift fjernet en omdiskuteret scene fra musikvideoen, hvor hun træder op på en vægt, der viser ordet »fed«. Scenen har affødt anklager om fatshaming på sociale medier.

I de nye versioner ser vi blot Taylor Swift stå på vægten uden indklippet til dommen »fed«.

Swift har selv skrevet og instrueret musikvideoen, der efter hendes eget udsagn skildrer nogle af de »mareridtsscenarier og påtrængende« tanker, hun går med.

Hun har tidligere døjet med spiseforstyrrelser og et negativt kropsbillede, hvilket scenen refererer til. Men ifølge visse kritikere på sociale medier er scenen en ærgerlig måde at skildre det på.

Socialrådgiveren Shira Rosenbluth, der har speciale i spiseforstyrrelser, skriver blandt andet på Twitter:

»Taylor Swifts musikvideo, hvor hun ser ned på vægten, og der står ‘fed’, er en dårlig måde at beskrive hendes kamp med sit kropsbillede. Overvægtige mennesker har ikke brug for endnu en gang at få at vide, at alles værste mareridt er at se ud som os. At have en spiseforstyrrelse er ingen undskyldning for fatphobia. Det er ikke svært at sige: ‘Jeg kæmper med mit kropsbillede i dag’, i stedet for at sige: ‘Jeg er et fedt, ulækkert svin’«.

Swift har ikke kommenteret kritikken.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af