De bedste musikmemes i 2022 – fra Taylor Swifts fly-fråds til Maroon 5-sangers sexting-skandale

Internettet finder altid noget at grine af – også selv om du er en international musikstjerne.
De bedste musikmemes i 2022 – fra Taylor Swifts fly-fråds til Maroon 5-sangers sexting-skandale
Usher. (Foto: Screenshot/YouTube)

1. »21, can you do something for me?«

En ny Drake-udgivelse er altid garant for en håndfuld stærke memes, og med hele to album fra Toronto-rapperen i 2022 var der nok at tage fat på.

Vores personlige favorit kommer fra 21 Savage-parløbet ‘Her Loss’, hvor Drake på åbningsnummeret ‘Rich Flex’ igen og igen spørger: »21, can you do something for me?«, imens samarbejdspartneren i bedste call-and-response-stil kvitterer med at ad-libbe sit eget kunstnernavn (»21!«).

… næsten lige som en Pokémon, som ovenstående tweet bemærker.

Derudover er passagen blevet et stort hit på TikTok, hvor massevis af videoer gør grin med det næsten flirtende, kærligt beundrende toneleje i Drakes stemme, når han rapper til partneren 21 Savage.

2. Taylor Swift går ikke – hun flyver

Med det rekordsættende ‘Midnights’-album, et væld af priser og en spillefilm på vej har 2022 på mange måder været én lang sejr for Taylor Swift.

Men for en kort stund var hun alligevel ugens joke på internettet, da marketingsfirmaet Yard kunne berette, at Swifts privatfly havde udledt intet mindre end 8.000 ton CO2 i de første syv måneder af 2022. Og at hendes korteste tur med privatflyet var på blot 36 minutter.

Den slags fråseri slipper man selvsagt ikke godt fra på de sociale medier, og Swift blev da også øjeblikkeligt mødt af et hav af jokes på Twitter, der mestendels gik på, at popstjernen hellere flyver end går – selv hvis det kun handler om en tur i køkkenet for at hente et glas vand eller rundt om hjørnet for at hente en kop kaffe.

3. 50 Cent på hovedet til Super Bowl

Det var noget af et stjerne-hold, Dr. Dre havde samlet til sit spektakulære halvlegsshow til årets Super Bowl. Producerlegenden fik selskab af blandt andre Kendrick Lamar, Eminem og 50 Cent.

Her løb især sidstnævnte med meget opmærksomhed, da han genskabte en scene fra sin snart 20 år gamle musikvideo til ‘In Da Club’, hvor han hænger fra loftet med hovedet nedad.

Problemet er bare, at 50 i løbet af de seneste 20 år har ændret sig en del – og hvor denne gimmick i 2003 virkede overskudsagtig og badass, lignede han under sin surprise-optræden til Super Bowl nærmere en anstrengt, midaldrende mand, der leder efter opladeren til sin telefon under sengen.

4. Adam Levine sexter som en 17-årig

»Det eneste sjove ved Maroon 5-sangers utroskabsdrama er de mange memes«, skrev Soundvenues Julie Horup tidligere i år, da internettet fik kollektivt grineflip over gifte Adam Levines slibrige DMs til blandt andre Instagram-modellen Sumner Stroh.

Her var Twitter-brugerne ikke sene til at gøre grin med det faktum, at Levine sexter som en 17-årig – og med screenshots af så tåkrummende beskeder som »holy fucking fuck, that body of yours is absurd« og »it is truly unreal how fucking hot you are« er der bestemt noget om snakken.

Holy fucking fuck, vi føler med hustruen Behati Prinsloo.

5. Blink-182’s (lidt for) voksne fans

Det vakte stor glæde i poppunk-miljøet, da genremastodonterne i Blink-182 annoncerede deres store reunion. Bandet er ved at indspille et nyt album og drager på en verdensturné, der bringer dem forbi Danmark.

Men, men. Det er efterhånden 20 år siden, at trioen hittede stort med deres ungdommelige musik om high school-breakups og hundesex.

Det fik Twitter meget sjov ud af, da de pointerede, at publikum til bandets turné kommer til at bestå af fuldvoksne mænd med rygproblemer og kontorjobs iklædt skatertøj, som skråler med på sange som ‘First Date’ og – måske meget passende – ‘What’s My Age Again?’.

6. #watchthis

Usher leverede i år en glimrende Tiny Desk Concert hos NPR, men det var hverken sangerens bløde r’n’b-vokal eller de gamle 00’er-klassikere, der efterfølgende fyldte på Twitter.

I stedet drejede alt sig om lige akkurat fire sekunder af koncerten, hvor Usher i introen til ‘Confessions Part II’ hvisker »watch this«, mens han bevæger sine fingre foran øjnene og stirrer intenst ind i kameraet.

En oplagt meme-skabelon, som sidenhen er blevet appliceret på alt fra Uno-comebacks (som i ovenstående tweet) til maveproblemer og møgunger.

7. Haim-søstrenes robotdans

Haim brugte det meste af 2022 på at turnere verden med albummet ‘Women In Music Pt. III’, hvilket blandt andet resulterede i en forrygende koncert på årets Roskilde Festival.

Men det var ikke Haims charmerende fremføring af deres poprock-sange, der i foråret fik en anden koncert på turnéen til at gå viralt på Twitter.

I stedet var det de tre søstres besynderlige, stivbenede og tydeligvis meget indøvede koreografi, som på internettet blev sammenlignet med »dansen, som mine kusiner og jeg koreograferer for at vise til vores forældre«.

Eller som en anden Twitter-bruger formulerede det: »Det ligner, at de bliver styret af tre Nintendo Wii-controllere«.

8. Alle Spotify Wrapped-memes

Vi runder af med en straight up meme-guldmine, der er et sikkert hit hvert år: Spotify Wrapped.

Årets Wrapped-memes faldt især i tre kategorier, så her følger et kort overblik.

Der var dem, der brugte deres årsstatistiker som en måde at vise verden deres egen mentale (u)stabilitet …

… dem, der brugte anledningen til at fremhæve Spotify-koncernen over konkurrenten Apple Music …

… og så var der dem, der på vidunderlig selvironisk vis gjorde grin med deres egne lister, hvis ikke de var cool nok.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af