Hvad sker der lige for, at så mange koncertgængere kaster genstande efter popstjerner for tiden?

Hvad sker der lige for, at så mange koncertgængere kaster genstande efter popstjerner for tiden?
Harry Styles. (Foto: Jo Hale/Getty Images)

Hvad fanden er det, der sker?

Post-corona har særligt én uheldig tendens bredt sig i koncertkulturen. Vi kan brokke os nok så meget over ‘Seven Nation Army’ eller dårligt udførte moshpits, men intet er værre en fans, der kaster genstande efter kunstneren.

Vi så det da Kid Cudi var erstatning for Kanye West på festivalen Rolling Loud sidste år – her kastede så mange fans ting mod Cudi, at han forlod scenen. Vi så det også da en mand i Bebe Rexhas publikum totalt overlagt kastede en mobiltelefon efter popstjernens ansigt – efter eget udsagn fordi han syntes, at det »ville være sjovt«.

Heller ikke her i Danmark er vi immune over for den ubehagelige trend. En gæst ved Grøn Koncert kastede et shotsrør i hovedet på Drew Sycamore, som derefter måtte afbryde sin koncert.

Og så er der alle de andre måder, publikummer åbenbart kan lide at chikanere kunstnere – fra Ava Max, der blev slået i hovedet af en mand fra publikum, til danske Yakuza, der fik smækket pornografisk materiale og ordene »Få soen ned af scenen« i hovedet, da hun spillede support for NLE Choppa. Sidstnævnte skete dog også i samspil med, at der blev kastet en masse ting efter hende.

Umiddelbart er det særligt de kvindelige musikere, der ikke kan vide sig sikre på en scene, men Harry Styles er også et hyppigt offer for, at folk kaster med ting. Sidste år oplevede han både at få kastet kyllingenuggets og skittles efter sig, hvor sidstnævnte ramte ham lige i ansigtet.

Og nu er det åbenbart sket igen. Under en koncert i Wien fik Harry Styles kastet et objekt efter sig, der ud fra videooptagelser lader til at have ramt ham i øjet.

En anden herre, der har mødt totalt uacceptabel opførsel fra fans, er Drake.

Allerede i 2019 oplevede Drake at blive buhet af scenen, da han dukkede op som overraskelseskunstner på Tyler, The Creators festival Camp Flog Gnaw – vist blandt andet fordi, rygterne længe havde svirret om, at overraskelseskoncerten ville være fra Frank Ocean.

Da Drake 5. juli gav koncert med 21 Savage i Chicago, oplevede han endnu en gang chikane fra publikum – denne gang netop i form af en kastet telefon.

Den ramte ham heldigvis kun på armen, så den gjorde ikke det store skade. Men alligevel – som vi også sagde sidste år: Lad være med at kaste ting efter kunstnerne.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af