Premiere: Jorden går under til blid bossanova på Hvor Er Skygges ‘Beundre’

Premiere: Jorden går under til blid bossanova på Hvor Er Skygges ‘Beundre’
Hvor Er Skygge. (Foto: Alvilda Jakobsen)

»Kys mig, når jeg er anemisk / Smelt mig her lidt for evigt / Det er cool med mig, hvis det her bliver det sidste / Vi to er apokalyptiske«, lyder det som det første på ‘Beundre’.

At være så forelsket, at man er ligeglad med, om verden falder fra hinanden omkring én. Det lyder voldsomt, men på Hvor Er Skygges nye single, som Soundvenue i dag har premiere på, føles det legende let.

‘Beundre’ kommunikerer apokalyptisk kærlighed med luftige vokaler, bløde synthesizere og bossanova-rytmer. Det føles lige så svævende og afslappet, som det føles dramatisk og intenst. Og lige præcis den vekselvirkning er Hvor Er Skygge da også skarpt opmærksom på.

»Jeg finder det dragende, hvor absurd og makaber men stadig mega-menneskelig og romantisk knivsæggen er, hvor ekstatisk begær møder destruktionen af at ville dø lykkelig for bare et kys«, udtaler den danske musiker.

Hvor Er Skygge. (Foto: Bullerup autoservice)

Stemningen af den særlige, altoverskyggende længsel slås også fast i nummerets musikvideo, som konstant skifter mellem intense closeups af øjne, grynede optagelser af desperat løb og en række klip af skarpe lys i natten.

Mens alt det sker, flasher teksten til ‘Beundre’ i bunden. »Kærlighed gør ondt«, lyder det et sted. »Jeg er ligeglad med, hvad der sker«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er Jeppe Dengsøe, der under kunstnernavnet Hvor Er Skygge i det seneste års tid har imponeret med en en række spændende singler.

Man kan kalde det drømmepop, shoegaze eller noget helt tredje. Fælles for alle Dengsøes numre er i hvert fald, at de beskæftiger sig med indadskuende tematikker og dyrker døsige, drømmende lydbilleder.

Hvor Er Skygge var sidst aktuel med nummeret ‘Slør’, og hans nyste single peger frem mod et debutalbum, der forventes at udkomme i 2024.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af