Raptekster bliver brugt som bevismateriale i dansk retssag

Raptekster bliver brugt som bevismateriale i dansk retssag
Young Thug. (Foto: Jason Mendez/Getty Images)

Der foregår lige nu en retssag i Aalborg, hvor raptekster bliver brugt som bevismateriale.

Det sker i en retssag mod to 20-årige mænd, der er tiltalt for at stå bag det såkaldte Regatta-skyderi, hvor der tidligere i år affyredes flere skud mod en bil under den maritime festival Aalborg Regatta.

Det rapporterer Nordjyske, der både har beskrevet skudepisoden og nu dækker retssagen.

I Nordjyskes dækning fremgår det, at der mod den ene af de to tiltalte bliver brugt raptekster som bevismateriale i retssagen.

Den tiltalte har få dage efter skyderiet delt videoer, hvor han rapper om at skyde mod en fjende. »1 kugle, 2 kugle, 3 kugle, 4, 5, 6 på din bil«, lyder nogle af teksterne, der ifølge Nordjyske er blevet afspillet i retssagen.

Det markerer et nybrud, at hiphoptekster bruges som bevismateriale i en dansk retssag. Førhen er raptekster blevet brugt i retssager i udlandet, hvilket dog har været kontroversielt.

Lige nu foregår der blandt andet en retssag i USA, hvor raptekster er blevet brugt mod rapstjernen Young Thug. Lignende ting har man set i Storbritannien.

I USA har der samtidig været en bevægelse mod brugen af raptekster i retten. Der har blandt andet været foreslået lovgivning i Kongressen, der skal beskytte musikeres kunstneriske frihed.

Nu er denne komplicerede problemstilling altså kommet til Danmark.

Der fældes dom i sagen mod de to 20-årige mænd i Aalborg i næste uge.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af