Meme-rap extravaganza i Standard #21: Hvordan internettet ændrer hiphoppens dna

Meme-rap extravaganza i Standard #21: Hvordan internettet ændrer hiphoppens dna
Big Shaq.

Du kan lytte til og abonnere på Standard via Spotify og gængse podcast-apps som Stitcher og Pocket Casts eller podcast-app’en på din iPhone eller Android-telefon.

Først brugte hiphopkulturen internettet, men nu bruger internettet hiphoppen: Hvor rappere før tyede til internettet for at promovere deres musik, er det i stigende grad muligt for memes at blive rappere.

Jep, meme-rappens tidsalder er over os. Mød folk som Big Shaq, Yung Lean og Bhad Babie, der alle er blevet booket til sommerens Hafnia Zoo-festival i København efter at have forvandlet virale videoer og stærke social media-tilstedeværelser til hiphopkarrierer. Og så er der Brain$: En dansk børnerapper, der ligner noget, der er kogt sammen i et viralt laboratorium.

Hvad betyder det for genren? Er hiphoppen snart ikke mere end et meme-værksted?

For at få svar på de brændende spørgsmål får værterne Kristian Karl og Mads Viktor besøg af Astrid Storm i det nye afsnit af Standard.

Astrid arbejder hos pladeselskabet Universal og booker koncerter med unge rappere som Baby Bino, Lillebittebock og mange flere, og hun ved desuden (næsten) alt om, hvordan internettet er med til at skabe nutidens hiphop.

Derudover: Hvor mange XXXTentacion-nyheder kan man presse ned i én podcast? Er Roskildes hiphopprogram i de indledende dage kedeligt eller bare kvalitetsbevidst? Og skabte Kesi noget historisk forleden, da han stagedivede mens der var en gigantisk moshpit?

Standard udkommer hver 14. dag og gæstes af rappere, producere og eksperter for at diskutere de mange aspekter af hiphoppens dominerende rolle i kulturlandskabet.

Abonnér på Standard via iTunes HER.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af