Shop med omtanke

Her lægger Emil Kruse sine penge: »Jeg er ikke sådan én, der går i et par Air Force 1 én gang og kalder det for en dag«

Her lægger Emil Kruse sine penge: »Jeg er ikke sådan én, der går i et par Air Force 1 én gang og kalder det for en dag«
Emil Kruse. (Foto: Ivan Boll)

Emil Kruse er »fucking impulsiv«, når det kommer til at bruge penge. Er der noget, der taler til ham, så køber han det. Han hader nærighed – folk der tager for meget for vintage-sneakers eller anmoder om 12,5 på MobilePay. Og var han engang ved at ende i en slåskamp i en fotoforretning i Hong Kong.

Det fortæller rapperen, der i april udsendte albummet ‘Side A’ – en todelt plade, der fuldendes senere på året. Vi har spurgt ham om, hvor han lægger sine penge, og hvad de oftest går til.

Hvad er det seneste, du har købt? 

»Købte stort ind til ramen idag. Virkelig lækkert«.

Hvad er dit bedste køb nogensinde? 

»Jeg købte engang et videokamera i Hong Kong – i the sketchy part of town – hvor jeg var ved at komme op at slås med ejerne af butikken. Egentlig havde jeg købt et andet kamera. Men da jeg havde pruttet lidt om prisen og lagt pengene, fik manden i shoppen på en mærkelig måde ødelagt det. Og da jeg bad om at få pengene tilbage, blev han en meget vred mand og sagde: »No money back!«.

»Da jeg så begyndte at protestere, kom der pludselig folk ud af baglokalet og et par kinesiske goons rejste sig op fra stolene. Jeg følte, at jeg var med i en Steven Seagal-film. Vi settlede dealen med, at jeg for en 500-mand ekstra kunne få et kamera, der var meget bedre end det oprindelige. Så det gjorde jeg. Og det er det bedste vintage VHS-agtige kamera, som vi bruger til næsten al video-materiale nu«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvad har du brugt dine penge på under coronakrisen?

»Mad. Indkøb. Jeg køber altid sygt mange småting. Jeg kan aldrig bare gå ind i en butik og så KUN købe det, jeg skal bruge. Hvis jeg eks. går i kiosken og køber noget tyggegummi, så skal jeg også have en lilla Sun Top og måske en lille choko«.

Hvad er dit dummeste køb?

»Jeg købte et bycykel-abonnement, og i 1-2 år cyklede jeg kun på bycykler, selvom jeg havde en cykel derhjemme, der bare lige skulle fixes. Sidste år brækkede jeg endda min arm på én af dem. Nu cykler jeg kun på min egen, men jeg abonnerer stadig, fordi jeg måske en sjælden gang tager en – men det er jo sygt dyrt at køre på el-cykel«. 

Hvad betyder bæredygtighed for dig?

»Det er helt klart noget, jeg tænker en del over. Det hjælper også lidt, at jeg nok er lidt af en nostalgiker på nogle områder. Der er mange ting, jeg bedst kan lide i looket fra gamle dage. Jeg ejer meget vintage-tøj og har i mange år opstøvet gamle 90’s-ting frem på nettet og på genbrug. Jeg har lidt en ting for Ralph Lauren Polo Sport og har brugt mange penge på eBay-auktioner«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
View this post on Instagram

#polosport ??

A post shared by emil kruse (@emilkruseudk) on

Har du laster på det område?

»Sko er mit problem. Jeg har mange af dem, og der kommer ofte nye til. Og måske er det ikke det bedste. Til gengæld switcher jeg ofte op, og jeg er ikke en af de der nærige resell-typer eller én, der går i et par Air Force 1 én gang og kalder det en dag«.

Hvilke former for forbrug kan sætte dit pis i kog?

»Hele reseller-tingen synes jeg er lidt små-irriterende. Jeg kan ikke lide Yeezys og har det svært med store prints af for eksempel VALENTINO og BALENCIAGA udover det hele«.

Går du op i mode? 

»Jeg går ikke som sådan op i nye trends, og jeg har aldrig bare købt noget, fordi alle andre havde det. Jeg har altid kun gået i noget, der var mig. Min stil er nok en god mellemting mellem 90’s New York og britisk casual tøj«. 

Foto: Claudia Vega

Hvad karakteriserer dine forbrugsvaner? 

»Jeg er fucking impulsiv, når det kommer til at købe. Hvis jeg ser noget, jeg ved, jeg gerne vil have, så køber jeg det ofte uden at blinke. Det er lige meget, om det er på nettet eller i en butik. Jeg er elendig til at spare på penge«. 

Har du en yndlingsbutik?

»Soundstation på Gammel Kongevej. Og så vil jeg gerne sende et skud ud til mine venner i foto1time på Trianglen mht. fotobehandling og familien i Perfectly Worn på Jægersborggade. Ali Bageri får også en mention«.

Har du et yndlingsmærke?

»På det seneste har jeg været meget glad for Carharrt. Ellers CP Company og Vintage Polo Sport-gear. Men mit yndlingsmærke er nok det tøj, jeg laver med min bedste og gamle ven PS. Det er sjovt at være med til at designe, vælge materiale osv. Sidste år startede vi med at lave vores ‘BUSINESS CLASS’-hoodies og t shirts, som vi fik i STORM-butikken, og vi har gang i flere upcomming ting, der kommer ud senere på året«. 

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
View this post on Instagram

?

A post shared by BUSINESS CLASS (@flyairtonight) on

Er der noget, du vil anbefale andre at købe?

»Bendtner-bogen. Jeg er kæmpe Arsenal-mand, så for mig var det et must at læse den. Men alle kan læse den, og den er underholdende«.

Har dit forbrug ændret sig med alderen? 

»Jeg er helt klart blevet meget mere bevidst bæredygtighed med tiden. Jeg spiser ikke kød og købte det meget sjældent, da jeg gjorde for et par år siden. Men jeg har stort set altid gået i vintage-tøj og er også vokset op med en mor, der altid købte meget på loppemarkeder og i antikvariater. Så her er vi i en semi good guy-situation«.

»Men jeg har helt klart måtte smide ekstra mønt efter musik-ting med tiden. Vi er gået fra at at indspille demoer på en USB-mikrofon til 800 kr. på mit værelse til studier uden varme og vinduer. Og jeg har det egentlig fint med at smide penge efter eksempelvis plug-ins og lyde til at producere. Jeg er nok lidt langsom, men jeg har lige købt RC20 Retro color-pluginnet, som alle efterhånden ejer«.

Emil Kruse.

Er der noget, som du nægter at kaste dine penge efter?

»Nogen gange nægter jeg at betale sådan nogle nærige mobile pay-anmodninger. Jeg magter ikke folk, der er nærige, og at man skal hoste 12 en halv krone op. Det skal stoppe«.

Hvad har du ejet i længst tid?

»Jeg ved det ikke, men min ven rocker stadig nogle Björn Borg-basser, han har haft siden folkeren«.

Hvad er dit næste køb?

»Har tænkt lidt på en friture-gryde til hjemmelavet fries, chips, arancini og donuts. Men det er nok endnu en af de der køkken-gadgets, man aldrig får brugt«. 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af