Shop med omtanke

Fem danske strikke-brands du bør holde øje med

Årstiden er til det – og generelt er strikning bare alle vegne for tiden. Vi zoomer ind på nogle af de nyere danske brands, vi har mest optur over.
Modeller i Deima Knitwear.

Deima Knitwear

Nanna Burmeister startede så småt sit strikeventyr i 2017, men det er for alvor i år, at det har taget fart, og du har måske allerede set hendes farverige strik i bybilledet – eller i hvert fald på Instagram.

Især hendes balaclavaer indkapsler lidt af brandets evne til at blande retro med moderne og klassisk med sjove farvesammensætninger.

Deima Knitwears balaclavaer.

Alt er lavet i hånden og sælges primært som forudbestillinger, hvor man vælger model og farve(r), og så går der to-fire uger, før det er strikket færdigt. Det er også muligt at ændre i længder eller få specielle detaljer som et bogstav eller mønster strikket ind.

Hvis du er med på den seneste d-i-y-bølge, så kan du også selv strikke nogle af Burmeisters designs, da hun også sælger Deima-strikopskrifter. Det hele sker på Deima Knitwears website.

Lærke Baggers samarbejde med Soulland på catwalken sidste år.

Lærke Bagger

Vel nok Danmarks ukronede strikdronning lige pt., især efter coronalandeplagen #alonetogethersweater. Hun eksisterer et sted imellem ældgammelt brugshåndværk og moderne kunst med sine farverige og vilde strikdesigns.

Hun skaber unikke looks som plisserede sweatre og er især blevet kendt for sin brug af garnrester, der skaber unikke mønstre, men altså alligevel et signatur-look.

Lærke Bagger-strik.

Sidste år fik hun også en sweater på catwalken, da hun samarbejdede med Soulland i forbindelse med brandets comebackshow under Copenhagen Fashion Week.

Lærke Baggers design forhandles nogle gange i butikker som Holly Golightly og Leah Maria, men ellers kan du skrive direkte til hende omkring bestillinger (tjek hendes Instagram).

Og selvom du ikke går op i strik, eller i hvert fald ikke har tænkt dig at strikke, så er det værd at følge Lærke Bagger på Instagram, hvor hun åbenhjertigt, detaljeret og ikke mindst humoristisk deler ud af sit arbejde og livets generelle op- og nedture.

Anden omgangs genspundne garn.

Anden Omgang

Sofie B. Federspiels mærke er mest fokuseret på garnproduktion, når gamle garnrester bliver til nyt garn med flotte farveskalaer, der beviser, at det kan være fedt at bruge genbrugsæstetikken til sin fordel.

Hun strikker også selv af garnet og laver #genstrik af andre rester eller optrævlet strik. Hendes kreationer kan vist kun købes igennem personlig kontakt som for eksempel via Instagram.

Anden omgangs samarbejde med Veras. (Foto: Veras)

Hun har dog også netop lanceret et samarbejde med genbrugsmekkaet Veras, hvor Federspiel har været med til netop at strikke nye huer af optrævlede trøjer, som Veras får ind og af den ene eller anden grund ikke kan sælge direkte videre. Huerne er til salg i Veras webshop.

Laura Dalgaards gennembrudsstrik. (Foto: Laura Dalgaard)

Laura Dalgaard

Hun bragede igennem striklydmuren for et par år siden med sin modehus-namedroppende trøje, der pludselig endte i spalterne hos Vogue. Siden har Laura Dalgaard etableret sig som en af landets førende inden for modestrik.

Laura Dalgaards seneste Baum und Pferdgarten-samarbejde. (Foto: Luka Roné)

Hun har en særlig sans for mønstre, ligesom hun med en næsten print-agtig tilgang bringer en dejlig umiddelbarhed ind i sin strik som med et rødt læbestiftsaftryk og sit seneste Baum und Pferdgarten-samarbejde.

En af de trøjer du selv kan strikke ud fra Laura Dalgaards opskrifter. (Foto: Laura Dalgaard)

Som flere af sine kolleger er Dalgaards strik ofte ret dyrt og svært tilgængeligt, men til gengæld kan du selv kaste dig ud i nogle af hendes designs. Hun sælger nemlig også opskrifter, ligesom hun har lanceret et samarbejde med mærket Para Utz, hvor man kan købe strikkepakker med opskrift, garn og patches til uldveste, -kjoler og -trøjer.

Lulu Kaalund

Vi snyder lidt her, for Lulu Laalund strikker faktisk ikke, hun hækler, men altså ‘garn bliver til tøj’, close enough. Og Lulu passer godt ind her med Laura Dalgaard og Lærke Bagger, for hun har samme kunstneriske tilgang til sit virke. Hun har da også udstillet sine værker flere gange og laver også andet end tøj – for eksempel tæpper og vægdekorationer.

Lulu Kaalunds vest lavet i samarbejde med Soulland. (Foto: Soulland)

Hendes stil skiller sig ud med de kraftige farver og asymmetriske mønstre, og man genkender hurtigt hendes kreationer. Selv med hendes Soulland-samarbejde, som lige er kommet til salg, hvor farverne er trukket ud, ser man hurtigt, hvem der står bag det grafiske mønster.

Soulland-samarbejdet er til salg i Soullands webshop.

Purchase-redaktionen opererer uafhængigt af kommercielle aftaler. Soundvenue tjener ingen penge, hvis du køber et produkt, vi anbefaler. Vi har udelukkende interesse i at viderebringe anbefalinger af højkvalitetsprodukter. Kilders eventuelle private brand-partnerskaber har Soundvenue ikke indsigt i, men vi benytter eksperter udvalgt efter troværdighed og faglighed.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af