Shop med omtanke

Her lægger Sara Sadiq Frost sine penge: »Alt, jeg ejer, kan være i tre kufferter«

Når gaming-entusiasten ikke kører kortet på konsolspil, går pengene helst til oplevelser: en tur i byen, god mad eller rejser.
Her lægger Sara Sadiq Frost sine penge: »Alt, jeg ejer, kan være i tre kufferter«
Spiljournalist Sara Sadiq Frost har ikke noget sentimentalt forhold til sine ting, fortæller hun.

Når Sara Sadiq Frost ikke kører kortet på kostbare konsolspil, går pengene oftest til oplevelser: aftenener i byen med vennerne, god mad eller rejser. De bedste fysiske køb, hun har gjort sig, er derfor dels hendes Playstation 4 (en retrogrå special edition naturligvis) og den kuffert, der har været med hende jorden rundt.

Ellers har Sara Sadiq Frost ikke noget specielt sentimentalt forhold til sine ting. Og derfor har hun heller ikke så mange af dem. Det fortæller spiljournalisten, der – sammen med hiphop-blogger Tobias Cadin – er aktuel med bogen ‘Alle Gamer Ordbogen’, som alfabetisk gennemgår gamer-jargon og betydningen af udtryk som ‘ansatsuken’, ‘kara cancel’ og ‘cyka blyat’, samt hvad det vil sige at blive ‘harrypottered’.

»Der er rimelig stor enighed om, at musik ikke bare er musik. Lytter man til hiphop er det altså ikke ensbetydende med, at man også dyrker klassisk musik. Og på samme måde er gaming et kæmpestort og forskelligartet kulturområde, som ordbogen skal give lidt opmærksomhed«.

Her fortæller hun, hvor hun lægger sine penge, og hvad de oftest går til.

Hvad er det seneste, du har købt?

»Det er en støvsuger. Jeg har boet i London i et års tid og er lige flyttet ind i en ny lejlighed i København. Alt jeg ejer kunne være i de kufferter, jeg kom tilbage med. Så jeg har ikke så mange ting. Men en støvsuger skal man jo have. Og nu hvor jeg er fyldt 30, er jeg begyndt at tænke meget over, at det, jeg køber, som udgangspunkt skal være noget, jeg gerne vil have for livet.

Det blev en Star Wars-hvid en fra Electrolux, der åbenbart har sådan noget ultra silence – det ved jeg nu ikke – men den gør sin ting, den kan være i mit skab, og så er den ikke ubehagelig at se på. Det må være det vigtigste«.

Har du brugt dine penge anderledes under corona?

»Ja. Normalt bruger jeg mange af mine penge på at være ude – fra møde til møde, for at ses med nogle venner og for at rejse. Så det var noget af en omvæltning pludselig at være strandet i en lejlighed. Og jeg har derfor brugt virkelig meget tid og penge på at lave mad med mine venner og min kæreste (min pad thai sidder efterhånden lige i skabet). Og derudover er der røget en del på Playstation Store, blandt andet på ‘Last of Us II’ og nogle ‘Call of Duty’-initiativer«.

Sara Sadiq Frost har skrevet ‘Alle Gamer Ordbogen’ med Tobias Cadin.

Hvad er det bedste, du har købt?

»Jeg rejser meget og har set, hvor meget kufferter skal kunne holde til noget, hvis ikke man skal hive dem halvsmadrede af bagagebåndet. Så mit bedste køb er nok den Rimowa-kuffert, jeg købte for nogle år siden.

Vi har været meget igennem, mig og den. Vi har været i London, Paris og i Cape Town … Vi har rejst til Nepal, Honduras, Nigeria, Kenya og været på Jamaica og Zanzibar. Den kuffert er fuld af oplevelser. Og den har været væk flere gange. Nu er der lagt lidt låg på rejserne, men den er stadig god som weekendtaske«.

Hvilken rolle spiller bæredygtighed for dig?

»Det er klart noget, jeg tænker over, og som jeg tror ligger indbygget i mange af mine vaner. Nu hvor jeg pludselig står og mangler ret mange ting i min lejlighed, er jeg ret bevidst om ikke bare at gå ud og tømme en eller anden butik for at få fyldt ud i skufferne.

Jeg køber få, gode ting løbende, så jeg kan nå at mærke efter, hvad det egentlig er, jeg har brug for. Så vil jeg hellere undvære et rivejern, til jeg har fundet et, der er ordentligt og kan holde i mange år. På den måde har jeg fået en mulighed for at starte lidt forfra på nogle vaner. Men derfor er der stadigvæk områder, hvor jeg ved, jeg kan gøre det bedre.

Jeg har tidligere været meget sådan køb-og-smid-væk, og fra tid til anden køber jeg da også noget highstreet. Men det er noget, jeg tænker langt mere over«.

Har du nogen særlige laster på det område?

»Take-away-kaffe. Jeg kan alt for godt lide det og må bare sige, at de laver en af de bedste kopper kaffe på Joe & The Juice. Men mit yndlingssted er klart den lille kaffebar Heimdalsgade 22 på Nørrebro, hvor der er dejligt uhøjtideligt. Nu øver jeg mig i at blive siddende og nyde min kaffe.

Og så har jeg prøvet at takke nej til at få låg på min to go-kaffe. Men altså, jeg kan bedst lide min kaffe rygende varm, så løsningen må nok blive, at jeg får min egen kop«.

Hvilke former for forbrug kan bringe dit pis i kog?

»Der er umiddelbart ikke noget ved andre folks personlige vaner, der kan gøre mig decideret vred. Men noget, jeg synes er kedeligt, er, når jeg kan se, at nogen køber noget udelukkende for at få anerkendelsen.

Et eller andet sted forsøger vi jo allesammen at købe os ud af usikkerhed med nye trends og gode cremer. Men det undrer mig, når folk foretager køb udelukkende for at få en reaktion fra andre. Det skal først og fremmest være for ens egen skyld«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Vis dette opslag på Instagram

Saabourghini @mariyapepelanova

Et opslag delt af Sara Sadiq Frost (@safrro) den

Går du op i mode?

»Ja, hvis jeg skal til et eller andet, kan jeg godt lide at bruge tid på at sætte ting sammen og få det til at spille. Men i min hverdag vælter jeg ud af døren i det nærmeste og bedste. Jeg går op i at vælge ting, der sidder godt og rart på mig. Men ellers er det ikke noget, der stjæler min tid. Der er mange, som dagligt prioriterer at sætte noget sammen, og det beundrer jeg – at stå op hver dag for at gøre noget ud af det – men det fungerer ikke for mig«.

Hvad karakteriserer dine forbrugsvaner?

»Jeg bruger allerhelst mine penge på oplevelser. Om det så er at gå ud og spise med mine veninder eller at rejse ud i verden. Forbrug på noget tid, jeg ikke får igen. Men jeg kan også ret godt lide at købe ting online. Mange af mine yndlingsting er vintage – og jeg elsker at gå på opdagelse i secondhand-butikker – men jeg gider samtidig ikke bruge for meget tid.

Så jeg er også meget sådan, hvis jeg mangler et par bukser, så går jeg online og køber dem, jeg ved fungerer, så jeg kan gå videre med mit liv. Derfor smider jeg måske ofte lidt ekstra for det, jeg køber. Det er spild af tid at prøve ting af, hvis jeg allerede ved, at der er noget, som sidder godt på mig og er i en virkelig god kvalitet«.

Har du en yndlingsbutik?

»Ja, jeg er ret vild med den herretøjsforretning, der hedder Rich and Hanc og ligger nede i Larsbjørnsstræde. De har altid en blanding af meget klassisk tøj og noget, som jeg måske eller ikke var stødt på. Deres bukser er lange nok til mig. Og så er det en flot butik, som altid er en oplevelse at komme ind i«.

Hvad karakteriserer din generations forbrugere?

»Det er vist heldigvis ved at ændre sig nu – selv om jeg lige har set, at Timberland overhovedet ikke har nogen situationsfornemmelse og har lavet sådan en Swarovski-støvle – men jeg føler, at folks forbrug i en lang periode var meget styret af at kunne vise dyre ting på Instagram. For nogle år tilbage begyndte man at se hoodies til 5.000 kroner med logos placeret perfekt til at få dem med på en selfie.

I dag virker det til, at folk slapper mere af. Det betyder ikke, at de ikke udtrykker sig og er kreative, men de gør det langt mere selvstændigt. Det er ikke pris, men personlighed, der er i fokus. Og det er fedt, synes jeg«.

Har dit forbrug ændret sig med alderen?

»Ja, helt klart. Jeg købte mange flere ting, jeg ikke havde brug for, da jeg var yngre. Det giver mening, fordi man jo er ved at finde ud af, hvem man er, og hvad man har behov for. Jeg tror derfor både, jeg købte ting, fordi jeg på den ene side gerne ville passe ind og spejle de andre, men samtidig gerne ville skille mig ud. 

Jeg voksede op uden så mange penge, så da jeg pludselig, og ret tidligt i livet, sad med en voksenløn, endte det med, at jeg brugte rigtig mange penge på ting. I dag bruger jeg absolut mine penge med mere omtanke«. 

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Vis dette opslag på Instagram

02.01.2016 🇪🇸👰🏽

Et opslag delt af Sara Sadiq Frost (@safrro) den

Hvis man ser bort fra prisen, hvad vil du så allerhelst eje?

»En BMW M3E30. Den er jo så fin. Jeg så den engang på en ferie, hvor jeg tog et billede af den. Og det var først flere år siden, jeg fandt ud af, hvad det var for en bil. Det var før, jeg begyndte at gå op i biler, som nok lidt er en GTA-ting for mig. Jeg aner ikke noget om, hvad de forskellige motorer kan, men der er klart noget visuelt, jeg er draget af. Det er nok derfor, jeg er lidt af en lamborghini-pige«.

Hvad har du ejet i længst tid?

»Jeg har virkelig ikke et særlig sentimentalt forhold til ting, og derfor har jeg heller ikke så mange af dem. Alt jeg ejer kan være i tre kufferter. Jeg skal nok have noget tøj, jeg har ejet rimelig længe. Men ellers er det nok min PlayStation 4 i en anniversary edition. Den er grå ligesom 1’eren var«.

Hvad er dit næste køb?

»Det er en to go-kop til min kaffe, så jeg ikke render rundt og belaster kloden med mit vanvittige kaffeforbrug. Jeg har udskudt det længe, men nu skal det være«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af