Kommentar: Trailerpark fungerer som eksperimentarium for kreative tech-rebeller

Trailerpark tilføjede i år et dagsprogram med fokus på tech. Det gav mening i festivalens univers, men Trailerpark I/O kunne have være integreret bedre i festivalens dna.
Kommentar: Trailerpark fungerer som eksperimentarium for kreative tech-rebeller
Neil Harbisson var et af indslagene på den tech-fokuserede Trailerpark I/O.

KOMMENTAR I år dækkede Trailerpark Festival for første gang også den frembrusende teknologifront i Danmark med fredagens dagsprogram, Trailerpark I/O. Det gjorde de i samarbejde med en lang række danske partnere fra tech- og startup-miljøerne.

Som gæst kunne du prøve cutting edge-teknologi, såsom virtual reality-headsets, interaktive kunstinstallationer og gør-det-selv-workshops, der integrerede for eksempel lys og musik i dagligdagsgenstande som tøj og torskerogn.

Derudover var der inspirerende talks fra eksempelvis cyborgen Neil Harbisson og Billettos grundlægger Patrick Borre, der havde sit bud på fremtidens teknologiske festival med eksempler såsom Coldplays koncerter med LED-armbånd.

Det var underholdende og til dels også lærerigt. Særligt Copenhagen Institute of Interaction Designs indslag om blandt andet musiklegetøj, Circuit Circus’ interaktive dansegulv og Copenhagen Music Maker Spaces DIY-instrumenter passede godt ind i festivalens rammer og grundidé. Det gav en følelse af at være på et eksperimentarium for kreative, rebelske sjæle.

Som Carla Cammilla Hjort, der er bosslady bag festivalen og den arrangerende ArtRebel-bevægelse, udtrykte det i et oplæg, så handler Trailerpark i store træk om identitetsskabelse gennem oplevelser. I det billede passer tech godt ind, for teknologi er i vores tid blevet det filter, vi ser verden igennem.

Men med det nye hjertensbarn følger også et par børnesygdomme. Mest graverende kom I/O-programmet i grove træk til at stå og blafre som et amputeret lem i forhold til kunst- og musikprogrammet. Der var både tænkt kunst og musik ind i I/O, men ikke meget I/O ind i musikprogrammet.

De gæster, der mødte op fredag aften, efter Trailerpark I/O var afsluttet, fik næppe indtryk af, at festivalen nu også omfavner teknologi. Det er fornuftigt, at lade I/O stå alene, så den også får den scenetid, den skal have, men hvis det nye aspekt skal blive en del af Trailerparks dna, så kræver det, at teknologien får lov at skinne hele festivalen igennem.

Ganske vist stod enkelte af I/O-udstillingerne fast under hele Trailerpark Festival, men det var primært fra den kunstneriske ende af spektret. Det kunne være interessant at se I/O-initiativer række ud over de otte timer, det varede, og blive integreret som essentielle dele af den fulde festivaloplevelse.

IMG_20150731_141424
Eksempelvis var et af dagens absolutte højdepunkter, da Neil Harbisson, der med en sensor og internetopkobling opereret ind i hjerneskallen officielt er anerkendt som cyborg, fortalte om hvordan, han kan høre farver ved hjælp af sin antenne. Den kobling mellem farver og lyd kunne sagtens have været et krydsfelt for både tech, kunst og musik på festivalen, men endte med kun at være et interessant indslag til I/O.

Målsætningen fra Trailerparks side var at lave en pose gode, blandede tech-oplevelser, men som gæst kunne det godt blive lidt forvirrende ikke at blive ført mere logisk rundt og opfatte koblinger mellem de forskellige indslag. Men som Head of Trailerpark I/O, Kaave Pour, udtrykker det, så er det også festivalens målsætning, at techmiljøerne skal bruge Trailerpark I/O til at finde hinanden, og det kan forhåbentlig skabe en bedre sammenhæng fremadrettet.

Ved dagens afslutning er Trailerpark I/O et kærkomment og velafviklet nybrud på den danske festivalscene og ulig noget andet i Danmark. Forhåbentlig finder I/O også rytmen med resten af festivalen, for initiativet har stort potentiale.

Læs også: Fremtidens teknologi på festival: Billeder fra Trailerpark I/O

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af