Nostalgi-trip: Tag på en tåkrummende musikalsk tidsrejse tilbage til 1995

Nostalgi-trip: Tag på en tåkrummende musikalsk tidsrejse tilbage til 1995
Kongen til MTV Music Video Awards i 1995 under et 15 minutters langt dansemedley. (Foto: MTV)

Med web-appen Play20Back bliver du sendt tilbage til 90’ernes horrible musikvideoer – og musik i nogle tilfælde. Play20Back er meget simpelt opbygget: Den streamer musikvideoer, der udkom i samme måned præcis 20 år siden. Det vil sige, at du lige nu ser videoer fra september 1995.

Det er altså ikke kønt, når Damon Albarn tager skumbad og post-kirurgi-Michael Jackson kissemisser i lændeklæde. Men det, videoerne savner på den æstetiske side, genvinder de på charmen. Green screen og CGI var åbenbart det helt store for musikvideoer i 1995. Og selvfølgelig skæve kameravinkler. Og tøjet. Tøjet! Det kan få enhver second hand-butik anno 2015 til at savle.

Hvis du ikke kan lide, hvad du ser, så kan du skippe videre til den næste tilfældige musikvideo fra samme måned.

Ifølge udvikleren, så arbejdes der på en tjeneste, der kan lave samme trick for videoer, der er 10, 30 og 40 år gamle. The horror.

Læs også: Ny app får dine iPhone-videoer til at ligne en hjemmevideo fra 80’erne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af