Apple har lanceret betaudgaven af iOS 10 – men den låser dig måske ude

Apple har lanceret betaudgaven af iOS 10 – men den låser dig måske ude

Hvis du går og venter på iPhone 7 kan det være fristende at prøve Apples nye iOS 10 for at stille lysten til noget anderledes på mobilen. Men brugere der har installerede betaen advarer nu, at de er blevet låst ude af deres Apple-konto.

Apple lancerede for få dage siden en offentlig betaudgave af iOS 10. Nogle brugere melder nu tilbage, at siden opdateringen er de blevet låst ude af deres Apple ID og ikke har mulighed for at komme ind gennem iForgot. Det er sket efter de er blevet bedt om logge på, men er mødt med en fejlmelding.

Almindeligvis tager det ikke mange minutter at resette med et nyt kodeord, men når man er betabruger og har slået totrinsbekræftelse til, virker Apples iForgot-system tilsyneladende ikke. Derfor har brugere været nødsaget til at kontakte Apple Support i håbet om en manuel løsning indefra.

Meldingen stammer oprindeligt fra Reddit, hvor en tråd blev oprettet om login-problemerne. Flere brugere har sidenhen meldt samme fejl ud og det ser ikke ud til at Apple Support har nogen løsning endnu. Derfor er der i hvert fald en god håndfuld iOS-betaer der nu er låst ude af deres konti og dermed også deres apps.

Løsningen? Trin 1: Husk altid at backe up inden du installerer betasoftware. Trin 2: Hvis du overvejer at downloade betaudgaven af iOS 10, slå totrinsbekræftelsen fra. Hvis du allerede er betabruger og er låst ude, er dit bedste bud at afinstallere iOS 10 og vende tilbage til din backup.

En stabil udgave af iOS 10 forventes at blive rullet ud til efteråret, og byder på store ændringer til iPhones styresystem. Det er derfor ikke overraskende at der har været stor interesse i betaudgaven – men som det ser ud nu, er installationen på eget ansvar.   

Læs også: Den næste iPhone bliver en tam opdatering, tyder flere rapporter på

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af