Matt Damon: Skuespillere bør skjule deres seksualitet

Matt Damon: Skuespillere bør skjule deres seksualitet

Bølgerne går højt i debatten om diversitet i Hollywood, både hvad angår køn, seksualitet og etnicitet. Kritikpunktet er krystalklart: Filmbyen opretholder ’det normale’ i stedet for at udfordre det.

Tidligere på måneden måtte ’The Martian’-aktuelle Matt Damon en tur i internettets skudlinje, da han i reality-filmprogrammet ’Project Greenlight’ afbrød en afroamerikansk producer for at belære hende om diversitet i filmindustrien.

Nu smider han yderligere brænde på bålet i et interview med den britiske avis The Guardian, hvor han berører skuespilleres seksualitet i vovede vendinger.

»Jeg tror, du er en bedre skuespiller, jo færre mennesker der ved noget om dit privatliv. Og din seksualitet er en stor del af det«, siger Damon, der i 2013 spillede Liberaces elsker i Steven Soderberghs HBO-film, ’Behind the Candelabra’. »Hvad enten du er hetero- eller homoseksuel, bør folk ikke vide det, fordi det er et af de mysterier, som du skal kunne spille ud fra«.

»Som skuespiller tror jeg, det er hårdt at springe ud… Rupert Everett (’My Best Friend’s Wedding’, ’The Importance of Being Earnest’, red.), som er en attraktiv og veluddannet skuespiller, stod åbent frem som homoseksuel, og det er svært at påstå, at det ikke har skadet ham«.

Ordenes konservative klang har bragt de sociale medier i kog, men hvorom alting er, kan man glæde sig over, at emnet for alvor har fundet vej til den offentlige debat.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af