Frakta-hypen raser: Seks designs Ikea burde sætte i produktion – og et vi stadig prøver at glemme

Ikeas Frakta-taske har fået fornyet liv takket være Balenciaga og folks tilsyneladende endeløse kreativitet.

Kreativiteten på nettet kan være overvældende. Det har vi igen set den seneste uges tid, hvor folk har taget al snakken om Balenciagas Ikea-inspirerede taske til nye højder. I sidste uge skrev vi om nogle af de mange spinoff-produkter, som folk har lavet, men det var blot toppen af isbjerget, så her er de fem bedste – og ja, en vi godt kunne have undværet.

Så det er bare med at komme i gang, Ikea, især nu hvor H&M er på vej ind på indretningsmarkedet, når den nye konceptbutik Arket snart åbner.

Et opslag delt af *grpht (@grpht_kyiv) den

Bæltetaske

Ja, det mest oplagte er vel næsten at lave tasken om til en anden taske, og denne store version af den allestedsnærværende festival- og sommertaske kunne uden tvivl blive et hit især i Frakta-taskens syntetiske og vandafvisende materiale.

Regnjakke

Det er også taskens vandafvisende materiale, der er tanken bag denne jakke, som selvfølgelig også spiller på regnjakken som et fornyet fashion-statement. Den er angiveligt lidt stiv i det, men man må lide for moden, og logobåndet kommer virkelig til sin ret her.

Et opslag delt af Geshar Rizka Maula (@opotahopo) den

Logo-t-shirt

Den her er så oplagt og let at producere, at det bare er med at komme i gang. Det ville være et overskudstræk fra Ikea og udvise en forståelse med sin samtid, ligesom da designbureauet bag Frakta kommenterede på hele Balenciaga-balladen. Det er Supreme, Balenciaga og Ikea i en humoristisk forening.

Et opslag delt af FASHION.HR (@fashionhr) den

Korsettop

Ja, korsettet har gjort overraskende comeback og er en flot kontrastskaber til tidens oversize-silhuetter. Ikea-versionen ville uden tvivl også kunne løfte alt fra en stor sommerskjorte til en langærmet t-shirt, som her, til nye højder – selvfølgelig med et lag af ironi.

Et opslag delt af vandy® (@vandythepink) den

Sweatpants

Med tidens mange tracksuits og comeback til sportsmærker som Fila og Kappa, er logobåndet også vendt tilbage, så dette enkle DIY-hack er genialt set og ville let kunne blive et hit i Ikeas mange butikker. Du kan selvfølgelig også bare selv klippe og sy lidt.

Et opslag delt af #bruce (@brucehatoo) den

Yeezy Boost-sneakers

Internettet havde det også vildt, efter at Kanye West prøvede at få et Ikea-samarbejde op at stå sidste år. Så dette par Yeezy Boost 350 V2 i Ikea-klæder er stærkt på flere parametre og ville være et stærkt move af begge parter.

Et opslag delt af signe ralkov (@signeralkov) den

…men nej tak til g-strengen

Okay, internet, du skulle lige tage joken lidt for langt. Ikke at der er noget galt med en g-streng – eller… – men hvis vi skulle forestille os noget stof, der ville være oplagt til undertøj, så er det i hvert fald ikke Frakta-taskens stive, syntetiske materiale. Og logostroppen er måske også lidt for bred? Vi hopper i hvert fald over – og det gør Ikea nok også.

Læs også: Den blå Ikea-taske får revival efter Balenciaga-kopi

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold